AK Parti'ye Alevi başkan yardımcısı

AK Parti yönetiminde Alevi temsilci görev alacak.

AK Parti'ye Alevi başkan yardımcısı
AK Parti'ye Alevi başkan yardımcısı
GİRİŞ 21.02.2016 13:44 GÜNCELLEME 21.02.2016 13:44

Bu konudaki çalışmalarını hızlandıran partide, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'na Alevi bir "başkan yardımcısı" atanacak. Böylece Alevileri temsil eden STK'larla ilişkiler güçlü tutulacak. Hacı Bektaş-ı Veli İhtifali de yeniden canlanıyor. Hacı Bektaş-ı Veli için Mevlana'da olduğu gibi anma etkinlikleri yapılacak.

Başında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın bulunduğu Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'na Alevi başkan yardımcısı görevlendirilecek. Ayrıca, darbe döneminde engellenen Hacı Bektaş-ı Veli İhtifali tekrar canlandırılacak.

2016 Eylem Planı'nın ilk üç aylık dilimine, Alevilerin beklentilerini içeren adımları da koyan hükümet çalışmalarda son aşamaya geldi. Cemevlerinin elektrik ve su giderlerinin devlet tarafından karşılanması, Alevi dedelerine maaş, arsa kolaylığı, üniversitelerde enstitü açılması gibi düzenlemelerden oluşan paketin bir ay içerisinde kamuoyuna açıklanarak, hayata geçirilmesi planlanıyor.

ÜÇ KOLDAN HAZIRLIK

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan koordinasyonundaki hazırlık kapsamında, Adalet Bakanlığı bünyesinde de yapılacak hukuki düzenlemeler için oluşturulan komisyon çalışma yaptı. AK Parti bünyesinde ise idari ve kültürel çalışmalar değerlendiriliyor. Alevileri temsil eden sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerin güçlü tutulması amacıyla AK Parti yönetiminde Alevi temsilci görev alacak.

Başında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın bulunduğu Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'na Alevi bir 'başkan yardımcısı' atanacak.

STK'LARLA GÜÇLÜ BAĞLAR

Hem adımların sağlıklı bir şekilde atılabilmesi hem de Alevi STK'ların beklentilerinin doğrudan dile getirilebilmesi için çalışacak başkan yardımcısı, sahada görev üstlenerek Alevi vatandaşları dinleyecek, düzenlenecek çalıştay ve toplantılarda ön plana çıkacak. Alevi dergahları ve Bektaşi ocaklarıyla irtibat doğrudan kurulmuş olacak. Başbakan Davutoğlu'nun da, bu konuda onay verdiği bildirildi.

HACI BEKTAŞ-I İHTİFALİ CANLANACAK

Öte yandan, 12 Eylül askeri müdahalesi sonrası yasaklandığı belirtilen Hacı Bektaş-ı Veli İhtifalinin de yeniden canlandırılması gündemde. Tıpkı Konya'da Mevlana için yapılan etkinlikler gibi, Ankara'da da Hacı Bektaş-ı Veli için adım atılacak. Semahlar,gülbanklar ve Alevi-Bektaşi deyişleriyle organize edilecek Hacı Bektaş-ı Veli İhtifali, dünden bugüne Alevi geleneğinin yaşatılmasını da sağlamış olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
Bakanlık resmen açıkladı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de başıboş köpeklerin korkunç sayısı