Bozdağ: Bu tasarıı fişlemenin panzehiridir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Kişisel Veriler Kanunu Tasarısı, fişleme değil, fişlemenin panzehiridir” dedi.

Bozdağ: Bu tasarıı fişlemenin panzehiridir
Bozdağ: Bu tasarıı fişlemenin panzehiridir
GİRİŞ 24.02.2016 10:57 GÜNCELLEME 24.02.2016 10:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ’Kişisel Veriler Kanunu Tasarısı’na yönelik eleştirilere ilişkin, “Kişisel Veriler Kanunu Tasarısı, fişleme değil, fişlemenin panzehiridir” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kişisel Veriler Kanunu Tasarısı’na yönelik muhalefet partilerinden yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Vatandaşların tüm özel bilgilerinin bir havuzda toplanacağı ve isteyen kurumların bu havuzdan istedikleri bilgileri elde edebileceğine yönelik iddialarla ilgili Bozdağ, “Tasarının hiçbir maddesinde çeşitli özel ve kamu kuruluşları tarafından tutulan vatandaşlara ait kişisel bilgilerin bir havuzda toplanması ve isteyen kurumların bu bilgilere erişimine izin verilmesine ilişkin hüküm bulunmamaktadır. Esasen böyle bir düşünce fiilen de mümkün gözükmemektedir” ifadelerini kullandı.

“FİŞLEMENİN PANZEHİRİDİR”

Bakan Bozdağ, Kişisel Veriler Kanunu Tasarısı’nın fişleme tasarısı olduğu iddialarına tepki göstererek, şunları kaydetti:

“Tasarı vatandaşların fişlenmesine imkân veren bir tasarı olmayıp, tam aksine, kişisel verilerin hangi kurallara tabi olarak, hangi şartlarda işlenebileceği hususunda mevcut olan boşluğu kontrol altına almakta ve buna ilişkin denetim mekanizmaları getirmektedir. Böyle durumlarda vatandaşların şikâyet etme hakları olacak ve bu şikâyetler kurul tarafından incelenerek varsa, hukuka aykırı eylemler engellenecektir. Tasarıya kişisel verilerin işlenmesi ve kaydedilmesi uluslararası sözleşmelere uygun şekilde düzen altına alınmaktadır. Dolayısıyla Kişisel Veriler Kanunu Tasarısı fişleme değil, fişlemenin panzehiridir. Bugün itibarıyla ülkemizde gerek kamu, gerekse özel sektörde kişisel veriler kaydedilmekte ancak bu kaydetmenin herhangi bir standardı bulunmamaktadır. Tasarıyla bu duruma evrensel kurallar çerçevesinde bir standart getirilmekte veri kaydeden, işleyen, aktaran gerçek ve tüzel kişilerin uyacakları usul ve esaslar belirlenmektedir. Tasarıyla kurulması öngörülen kurum, bu alanı disiplin altına alacak ve herkes istediği veriyi kendi belirlediği şekilde değil tasarıda öngörülen ve kurumca belirlenecek ilkeler çerçevesinde işleyebilecek ve kurum bütün bu süreçleri denetleyecektir.”

YORUMLAR 1
  • uyumayan 8 yıl önce Şikayet Et
    evet tiryakiye göre sigara hayat kurtarır...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi