Atalay: Kılıçdaroğlu Türkçe'yi anlamıyor

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Atalay: Kılıçdaroğlu Türkçe'yi anlamıyor
Atalay: Kılıçdaroğlu Türkçe'yi anlamıyor
GİRİŞ 08.03.2016 13:19 GÜNCELLEME 08.03.2016 13:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, 2014 yılında Diyarbakır'da yaptığı, devleti geçmişte yaptıklarıyla yüzleştirdikleri yönündeki konuşmasının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından çarpıtıldığını belirterek, "Türkçe'yi anlamaktan aciz bir Genel Başkan CHP için de ülkemiz ve demokrasimiz için de acı bir talihsizliktir" değerlendirmesinde bulundu. 

SİZ KİM OLUYORSUNUZ?

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı bir konuşmada, "6 Haziran 2014, Beşir Atalay Van'da konuşuyor. Diyor ki 'Biz aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kendisiyle hesaplaştırdık.' Kendisiyle kimi kastediyor biliyor musunuz? Abdullah Öcalan'ı kastediyor. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve bana şu sorunun cevabını verin. Siz kim oluyorsunuz da koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni bir terör örgütünün lideriyle hesaplaştırıyorsunuz?" dediğini hatırlattı. 

TÜRKÇE'Yİ YANLIŞ ANLIYOR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözünü ettiği konuşmayı Van'da değil, 6 Haziran 2014'te Diyarbakır'daki "Çözüm Süreci Çalıştayı'nda" yaptığını belirten Atalay, konuşmasında dile getirdiği konuların da Kılıçdaroğlu tarafından çarpıtıldığını ve yanlış aktarıldığını bildirdi.

Atalay, söz konusu toplantıda, "Biz aslında devleti, kurumları kendisiyle hesaplaştırdık. Geçmişiyle, geçmişte yaptıklarıyla yüzleştirdik. Yapılan yanlışlıklar, haksızlıklar, zulümler, yasaklar, korkular, tabular, endişeler, faili meçhuller, bütün olumsuzlukları tekrar gözler önüne serdik" ifadelerini kullandığını kaydetti. 

Beşir Atalay, "Türkçe'yi anlamaktan aciz bir Genel Başkan CHP için de ülkemiz ve demokrasimiz için de acı bir talihsizliktir" değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR 2
  • Gurbetten 8 yıl önce Şikayet Et
    o kendini anlamiyorki Türkiyeyi nasil anlasin :-) isi gücü fitnecilik dedikodu
    Cevapla
  • şubatlı 8 yıl önce Şikayet Et
    ben bu adamı hiiç sevemedim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı