Bozdağ: Terör yandaşları Belhüm Adal'dır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Devlete iftira atanlar, teröre destek verenler Belhüm Adal’dır” dedi.

Bozdağ: Terör yandaşları Belhüm Adal'dır
Bozdağ: Terör yandaşları Belhüm Adal'dır
GİRİŞ 22.03.2016 12:31 GÜNCELLEME 22.03.2016 12:42

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Akit’e “terör ittifakı”na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, Türkiye’yi hedef alan terör saldırılarına şu veya bu gerekçeyle destek veren, teröristleri değil de terörle mücadele edenleri hedef alan çevrelere sert tepki gösterdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu çevrelere tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:

ETİKETLERİN HİÇBİR ÖNEMİ YOK

“Terör terördür. Doğurduğu vahşet aynıdır. Terör insanlığın düşmanıdır. Bugün bazı çevreler ‘benim teröristim iyi’ mantığı ile resmen terör destekçiliği yapmaktadır. Terör örgütleri arasında ayrım yapmak, teröre prim vermektir. Terör örgütlerinin ortaya koyduğu vahşeti görmüyor, yaktığı canların feryadını duymuyorlar. Kimi akademisyen, kimi gazeteci, kimi sanatçı etiketli ama bunların önemi yok; çukurlara, barikatlara, bombalara, roketlere selam duran herkes terör belasının sorumlusudur.”

BUNLAR HAYVANDAN DAHA AŞAĞI

Belli başlı çevrelerin, teröristleri savunmak adına devleti suçlu göstermek gibi bir ihanete imza attığını hatırlatan Bakan Bozdağ, “Devlete iftira atanlar, teröre şu veya bu gerekçeyle destek verenler Belhüm Adal soyundan sayılır. Bunlar hayvandan aşağıdır. Taşıdıkları sıfatlar, onları bu durumdan kurtarmaz. Gazeteci denilebilir, sanatçı denilebilir, akademisyen denilebilir... Terör destekçileri çukur insanlardır. Unvanları, sıfatları kendilerini düştükleri çukurdan kurtarmaya yetmez” diye konuştu.

TERÖRE AMANSIZ, ŞEFKATTE SINIRSIZ

Yeni Türkiye’ye karşı birleşenlerin oyununa gelinmeyeceğini vurgulayan Bakan Bozdağ, “Terör örgütlerini kullananlar insanlarımızın bölünmesini, çatışmasını arzu etmişlerdir. Ama memnuniyetle görüyoruz ki; bu oyunlar tutmamıştır, tutmayacaktır. Devletimiz terörle mücadelede amansız, şefkatte sınırsızdır. Bu böyledir ve böyle devam edecektir” açıklamasında bulundu. Bakan Bozdağ, kendilerini “aydın” olarak niteleyen bazı “unvanı güçlü” isimlere de tepkisini şu ifadelerde dile getirdi:

TERÖRE DESTEK VEREN AYDIN OLAMAZ

“Onların gözleri var, görmez; kulakları var, işitmezler. Onlar hayvanlardan da aşağıdırlar. Aydın ne demek? Teröre destek veren, onca insanın acılarına gülen, sevinen nasıl aydın olur? Aydın, demokrat olmak, gerçeği görmek, olan biteni idrak edebilmek, teröre, terör örgütlerine, şiddete karşı olmayı gerektirir. Diploması, unvanı ve sıfatı ne olursa olsun, terör örgütleri ve terör destekçileri insanlık, huzur, barış, aydınlık ve demokrasi düşmanıdırlar. Unvanlar bu gerçeği değiştirmez.”

DAEŞ’E KARŞI ÇIKIYOR, PKK’YI DESTEKLİYORLAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bir saldırının PKK, bir başka saldırının DEAŞ görünümlü olmasının terör örgütleri arasındaki işbirliğinin neticesi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugün dışta ve içte, maalesef terör örgütleri arasında fark gözeten, acılar arasında fark gözeten bir yaklaşım dikkat çekmektedir. Siz DEAŞ terörüne karşı çıkarken, PKK terörüne yandaşlık yapıyorsanız; insan haklarından bahsetmeye hakkınız yoktur. Çünkü siz bunlara destek verirken insanlıktan çıkıyorsunuz.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...