Bakan Müezzinoğlu referandum için tarih verdi

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yeni anayasa çalışmaları ve referandumla ilgili tarih verdi.

Bakan Müezzinoğlu referandum için tarih verdi
Bakan Müezzinoğlu referandum için tarih verdi
GİRİŞ 27.03.2016 21:00 GÜNCELLEME 27.03.2016 21:00
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, yeni anayasa çalışmaları ve referandumla ilgili tarih verdi. Yeni anayasa için Ekim ya da Kasım ayında referanduma gitmeye hazırlandıklarına işaret eden Bakan Müezzinoğlu, “Artık bu muhalefetin engellemesinden milletimizde kurtulsun, bizde kurtulalım ve inşallah sağlıklı bir anayasa değişikliği bu sene yapalım” dedi.  

"EKİM-KASIM GİBİ..."
Bölge değerlendirme toplantısı ve 102 ambulansın dağıtım töreni için Edirne’ye gelen Bakan Müezzinoğlu, programının son bölümünde AK Parti İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Konuşmasında yeni anayasa için referandumla ilgili tarih veren Bakan Müezzinoğlu, “Bunu engellemek için kim çukur kazıyorsa, o çukura önce onları gömeriz. Ve inşallah millet, kendi önünü kesen, kendi geleceğini, kaderini belirlemekte olumsuz tavır takınan muhalefeti de 12’inci defa mı olacak, 22’inci defa mı olacak ama artık bu muhalefetin engellemesinden milletimizde kurtulsun, bizde kurtulalım ve inşallah sağlıklı bir anayasa değişikliği bu sene yapalım. Ve Ekim-Kasım gibi de bir referandumla milletimize gidelim” dedi.

“TÜRKİYE BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE BİRLİKTE DAHA HIZLI KOŞAR”

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye’nin başkanlık sistemi ile birlikte daha hızlı koşacağına, daha güçlü yürüyeceğine değinerek, “Ey millet, siyaseti senin için yapıyoruz. Milli irade sensin. ‘Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir’ demiş Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk. Niye korkalım ki senden? Senin için siyaset yapıyorsak, sen ne diyorsan onu yapacaksak, milli iradenin hak ve hukukunu korumanın önünü açmak için sana geliyoruz. Evet, başkanlık sistemi istiyorsan, başkanlık sistemine ‘evet’ diyorsan başkanlık sistemi ile gideriz, Türkiye daha hızlı koşar, daha güçlü yürür. Ama mevcut parlamenter sistemin güçlendirilmiş yapısını istiyorsan, onu da adam gibi yapalım, o da adam gibi sana hizmet etsin” diye konuştu.

YORUMLAR 14
  • saha 8 yıl önce Şikayet Et
    Baskanligi anlatin once suanki sistemin ne zarari var
    Cevapla
  • Gss magduru 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin bakan siz referandumu bosverin onu hukukcular halleder siz su genel saglik sigortasi sacmaligini kaldirin yoksa referandumdan surpriz cikar
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    biz turkiye milletiyiz. bunu gurur duyarak soylemeliyiz. ve inaniyorum bu milletin yapamiyacagi hic birsey yok. chp artik takoz parti olnaktan kurtulsun.
    Cevapla
  • anti hain 8 yıl önce Şikayet Et
    bu yıl bu iş bitmelidir başkanlığa geçilmelidir hainler kudurmuş casına her fırsatta saldırıyor
    Cevapla
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyorsun başkanlık olursa hepsini temizleriz.
    Cevapla
  • ISLAM 8 yıl önce Şikayet Et
    hakimiyet kayitsiz sartsiz ALLAHINDIR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!