Çiçek'ten kritik Başkanlık açıklaması

AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, katıldığı NTV canlı yayınında yeni anayasa çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çiçek'ten kritik Başkanlık açıklaması
Çiçek'ten kritik Başkanlık açıklaması
GİRİŞ 30.03.2016 19:18 GÜNCELLEME 30.03.2016 19:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Başkanlık sistemiyle rejimin değişeceğine yönelik algı olduğunu ifade eden Çiçek, "Rejim değişmiyor, Türkiye'nin buna ihtiyacı yok. Türkiye devleti bir cumhuriyettir, cumhuriyet kalmaya devam edecek. Cumhuriyetin nitelikleri kalmaya devam edecek" dedi.

Çiçek, "AK Parti'nin taslağı görülünce bunun bir palavra olduğu ortaya çıkacak" ifadesini kullandı. AK Parti'nin anayasa taslağında tek meclisli bir model düşündüklerini söyleyen Cemil Çiçek, senatoya yer verilmeyeceği bilgisini de verdi.

 

YORUMLAR 3
  • ÖRNEK:: 8 yıl önce Şikayet Et
    Amerika örneği demokrasi ile alakası olmayan..karışık, pahalı, uzun süreli bir Kapitalist tiyatro.
    Cevapla
  • mrt mhp 8 yıl önce Şikayet Et
    seninde mi papucun dama atıldı da. konuşuyorsun kendi kendine. bn eski MHP li ve yeni akp li olarak başkanlığı destekliyorum ama nasıl bir başkanlık o önemli yani
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede bazı gayr-i milli partiler olduğu için koalisyon şartları, tek başına chp hükümetinden daha tehlikelidir. Bu yüzden bu ülkeye başkanlık sistemi şart! Çünkü başkanlık sisteminde seçilenler hizmet etmek zorundadır. Bunu yapmazsa halk cezayı keser.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap