Akdoğan, çocuklarla uçurtma uçurdu

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Şehit ve Suriyeli çocuklar ile uçurtma uçurdu.

Akdoğan, çocuklarla uçurtma uçurdu
Akdoğan, çocuklarla uçurtma uçurdu
GİRİŞ 23.04.2016 17:36 GÜNCELLEME 23.04.2016 17:36

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığınca şehit çocukları, sevgi evlerinde kalan ve Suriyeli mülteci çocuklar için düzenlenen şenlikte, çocuklarla uçurtma uçurdu, onlara pamuk şeker dağıttı.

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığınca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Mavi Göl'de çocuk şenliği düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Murat Alparslan ve Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer ve belediye meclis üyelerinin katıldığı etkinlikte, şehit çocukları, Suriyeli mülteci ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ile öğretmenleri de yer aldı.

"Ankara semalarında sevgi uçuruyoruz" sloganıyla düzenlenen şenlikte 200 yetim çocuk, uçurtma uçurarak, animatörlerle oynayarak, kendilerine ikram edilen dondurma, pamuk şeker, patlamış mısır gibi yiyecekleri yiyerek gönüllerince eğlendi.

Akdoğan, çocuklarla uçurtma uçurdu

Şenliğe gelen Başbakan Yardımcısı Akdoğan, çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Çocuklara, çeşitli oyuncaklar hediye eden ve pamuk şeker dağıtan Akdoğan, çocuklarla uçurtma da uçurdu.

Alandan ayrılmadan önce gazetecilere konuşan Akdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edildiğini anımsattı.

Bu yüzden dünyanın dört bir yanından çocukları Türkiye'ye davet ettiklerini söyleyen Akdoğan, "Bütün dünya çocuklarıyla birlikte Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bu çocuk bayramını, milli egemenlik bayramını hep birlikte kutlamış oluyoruz" dedi.

Türkiye'nin, Suriyeli, Iraklı göçmen çocuklara da kucak açtığını belirten Akdoğan, bayramı onlarla beraber kutladıklarını iletti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit