Bağış'tan teröre karşı küresel işbirliği çağrısı

AB Eski Bakanı Egemen Bağış'ın teröre karşı küresel işbirliği makalesi, Huffington Post'ta yayınlandı.

Bağış'tan teröre karşı küresel işbirliği çağrısı
Bağış'tan teröre karşı küresel işbirliği çağrısı
GİRİŞ 26.04.2016 11:25 GÜNCELLEME 26.04.2016 11:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler'in bu yıl 7.si Bakü'de düzenlediği Medeniyetler ittifakı zirvesinde iki ayrı panele konuşmacı olarak davet edilen AB Eski Bakanı Egemen Bağış'ın teröre karşı küresel işbirliği çağrılı dijital medyanın öncü platformlarından Huffington Post'ta panelin başlamasına saatler kala yayınlandı. 

Medeniyetler ittifakı zirvesinin bu seneki başlığı olarak belirlenen "Kapsayıcı toplumlarda birlikte yaşamak, ihtiyaç ve amaç" temasının önemini vurgulayan Bağış "Barış'ın inşaası, Terörün Çöküşü" başlıklı panelde yapacağı çağrıyı Makalesinde açıkladı.

“Günümüzde tüm ülkeler terör tehdidi ile karşı karşıyadır. Kararlılık ve küresel işbirliğine tüm ülkelerin ihtiyacıdır” diyen Bakan Bağış makalesinde Paris, Brüksel, Bağdat, İstanbul veya Ankara'daki terör saldırılarının çok farklı olmadığının altını çizerek DEASH, PKK, YPG, DHKP-C veya El Kaide ayrımı yapmadan tüm devletlerin tüm terör örgütlerine karşı ortak kararlılık ve işbirliği sergilemeleri gerektiği ve bunu eylemleri ile ortaya koymaya davet etti.

"Tüm küresel sorunlarımız için anahtar diyalogdur. Sayın Zapatero ve Sayın Erdoğan tarafından başlatılan Medeniyetler İttifakı bu yüzden Medeniyetler Çatışmasını engellemek için son derece önemli bir misyon üstlenmiştir" diyen Bağış terörizm fenomeninin yeni olmadığını, 13. yüzyıldan bu yana intihar saldırılarının örneklerinin görüldüğünü ancak günümüzde nefret söylemlerinin gençler üzerindeki etkisiyle sorunun insanlığın en önemli tehdidi haline geldiğini belirtti.

Yazısında terörün dini, ırkı, etnitisesi, veya milliyeti olmadığını vurgulayarak tüm terör örgütlerinin hedefinin gerek yerelde gerekse küresel ölçüde kutuplaştırmak, ötekileştirmek ve ayrıştırmak olduğunu belirten Bağış "iyi terörist" diye bir kavramın kabul edilemeyeceğini ve terörün asla mazur görülmemesi gerektiğini dile getirdi. "Hepimiz aslında sadece komşumuz kadar emniyetteyiz. Ortak güvenliğimiz yabancılaştırma ve duvar örerek değil diyalog ile artar.  Terörizm maalesef 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' anlayışından beslenmektedir. Teröre karşı etkin mücadele için zamanlı, güvenilir ve sistematik istihbarat, bu istihbaratı değerlendirebilen iyi organize olmuş güvenlik güçleri, yeterli hukuki düzenleme ve etkin yargı gerekir. Terörün istismar ettiği bahaneler ile mücadele edilmelidir" diyen Bağış, Türkiye'nin terörle mücadelesini rakamlarla analiz edip, Paris ve Brüksel saldırılarını gerçekleştiren teröristlerinin bazılarının Türk mercilerince daha önce göz altına alınmalarına rağmen bazı Avrupalı müttefiklerkilerimiz tarafından serbest bırakıldıktan sonra onlarca günahsız insanın hayatına son verdiklerini hatırlattı ve bu gerçeğin bile kendi başına uyarıcı ve acı verici olduğunu vurguladı.

Bakan Bağış yazısını şöyle sonuçlandırdı, "İster El Nusra, ister DAESH, ister PKK, ister YPG veya DHKP-C, olsun tüm uluslar terör tehditine karşı duruşlarında bir ve beraber olmalıdır".

YORUMLAR 8
  • dehliz 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın ayetiyle dalga geçen adamın hiçbir tespiti muteber olamaz.
    Cevapla
  • makarna 8 yıl önce Şikayet Et
    kendine özgüveni okadar çoktuki, Allah şaşıttı işte.
    Cevapla
  • makaracı şivan 8 yıl önce Şikayet Et
    makara, hahahaha, zohahaha, nasılda fetöcüler sizi yakaladı ama, şiir gibi oldu yahu. rezalet
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bu işler seni aşar sen makarana bak
    Cevapla
  • haluk 8 yıl önce Şikayet Et
    hangi yüzle çıkıp konuşuyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim