Başkanlık sisteminde söylenen 3 yalan

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, başkanlık sistemi ile ilgili söylenen 3 temel yalanı ve bunların perde arkasını açıkladı.

Başkanlık sisteminde söylenen 3 yalan
Başkanlık sisteminde söylenen 3 yalan
GİRİŞ 18.05.2016 13:23 GÜNCELLEME 18.05.2016 13:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nde “Demokrasi-Ekonomi-Kalkınma-Başkanlık” konulu bir sunum yaptı. Basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Gedikli, başkanlık sisteminin bürokratik yapıyı daha etkin hale getireceğinin altını çizerek, “Bürokratik hantallık, bürokratik verimliliğe dönüşür. Bu ancak başkanlık sistemi ile olur.” şeklinde konuştu.

KADROLARIN DEĞİŞMESİ LAZIM

22 Mayıs’ta yapılacak AK Parti Kongresi ile ilgili ise Gedikli, “Kadroların tabii ki değişmesi lazım. Belli insanlar olacak diye bir şey yok. Bir de AK Parti’de her zaman gidenin yerini dolduracak çapta insanlar vardır. Bugüne kadar hep böyle oldu” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİNDE SÖYLENEN 3 YALAN

Başkanlık sisteminde üç tane yalan söylendiğinin altını çizen Gedikli şunları söyledi:

“Bir tanesi, millet başkanlık sistemi istemiyor. İstemiyor diyenlere buyurun kapılarına gidelim istiyorlar mı istemiyorlar mı görelim diyoruz. İkincisi eyalet sistemi gelecek diye bir yalan dolaştırıyorlar. Alakası yok, başkanlık tamamen yürüten sistem olarak kurulacak. Üçüncüsü de başkanlık diktatörlüktür diyorlar. Baktığınızda dört kesim buna çok net karşı çıkıyor. Birincisi PKK ve uzantıları karşı çıkıyor, ikincisi paralel ve uzantıları karşı çıkıyor, üçüncüsü CHP’si, HDP’si karşı çıkıyor. Dördüncüsü de üst akıl dediğimiz finansal lobiler ve onların uzantıları bu işe şiddetle karşı çıkıyor. Bunlar karşı çıkıyorsa bu iş Türkiye için hayırlıdır.”

YORUMLAR 7
  • kahyaoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Hocam tamamda bu başkanlık sistemini iyi olacaksa onaylayalım halk olarakta, konu hakkında hiçbir detay yokki.Peygamberimiz bile dini yaymak için ve kabullendirmek için önce kuran-ı kerimi insanlara anlattı çünki ALLAH İKRA dedi oku anla ve anlat...???!!! Neden başkanlık sisteminin detayları anlatılmıyor.
    Cevapla
  • İsmail 7 yıl önce Şikayet Et
    Koalisyon dönemleri artık geride kalacak. Her anlamda gerek ekonomik gerekse de siyasi anlamda istikrar olacak. Devlet Kurumları yeniden yapılanacak. Başkan dahil devletin bütün kurumlarındaki bürokratlar daha şeffaf hesap verebilecek yani verdikleri kararlardan dolayı yargılanabilecekler. Kayıtsız şartsız en yetkili güç millette olacak. Anayasası, Yargıtayı, Danıştayı, Ordusu, vs. darbe yapacak zemin bulamayacaklar görev alanları sadece alanları ile ilgili yeniden dizayn edilecek. bu benim bildiklerim. Daha da iyi olacaktır diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 7 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlık sisteminin diktatörlük olduğunu söyleyen CHP kendilerinden biliyorlar bu işi. 15 yıllık dikta rejimi dönemindeki evraklara bakın, TC Riyaseti yazar.
    Cevapla
  • zeki 7 yıl önce Şikayet Et
    savunduğunuz başkanlık sisteminin ne olmadığını anlatıyorsunuz. bırakın bunlar da ne olduğunu anlatın dinleyelim.
    Cevapla
  • kamil 7 yıl önce Şikayet Et
    en büyük sıkıntı bu zaten ben bir akp seçmeni olarak başkanlık nasıl olacak nedir bilmiyorum sadece başkanlığı kelime olarak dillendiriyorlarlar ama nedir nasıl olacak halkı bilgilendiren yok yeteri kadar halk bilgilandirilmelidir nasıl olacağı konusunda
    Cevapla
  • kaf kef 7 yıl önce Şikayet Et
    ak partili akp yazmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."