HDP'li Sarıyıldız ve Hezer Türkiye'yi terk etti

HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk etti.

HDP'li Sarıyıldız ve Hezer Türkiye'yi terk etti
HDP'li Sarıyıldız ve Hezer Türkiye'yi terk etti
GİRİŞ 20.05.2016 08:19 GÜNCELLEME 20.05.2016 10:26
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Rûdaw'ın haberine göre; HDP'li bir kaynak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile VanMilletvekili TUĞBA Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp, gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa'ya kaçtığını söyledi.

AÇIKLAMA YAPTILAR: KAÇMADIK

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen vekillerin kaçtığı iddialarını yalanladı. Kaçmadığını, İngiltere'de olduğunu söyleyen Sarıyıldız ise iddianın ardından şöyle konuştu. "Cizre'de yaşanan olayları anlatmak, Lordlar Kamarası'nda konuyu gündeme getirmek için İngiltere'ye geldim. Daha önceden belirlenmiş bir 10 günlük program. Kaçmadım.. 10 gün sonra Türkiye'ye döneceğim".

Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede, "aracıyla silah taşıdığı" iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI" 

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine giden Tuğba Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede, Hezer'in taziye ziyarette "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği belirtilmişti.

YORUMLAR 132
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    adm kaçsada vekillik maaşını alacak.
    Cevapla
  • gurhan36 7 yıl önce Şikayet Et
    Fareler nasıl kaçıyor ama
    Cevapla
  • bir vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    suratlarınıza tüm mahlukat pislesin...adi yaratıklar..
    Cevapla
  • ilkosmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    Akillari sira dünyanin ilgisini cekmeye calisiyorlar. ama nafile Tarih bunlari yazmiyormu yaziyor ama bunlar farkinda degil. Insanlar bunlarin nasil iki yüzlü oldugunu gördü ve artik istenmiyorlar.Madem kendilerine güveniyorlar Mahkemeden korkmamalilar. butun dunya izleyecek. özellikle demirtas fazla degil sadece bir davadan yargilansin bir sözüyle katliam yaptirdi Kürdü Kürde kirdirdi.en son bomba yüklü komyonun patlamasi ile ilgili yaptigi aciklamada cok sert konusmadi bile dilinin ucuyla cevirdi. yüze vurur ifadesi ;)
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    niye ingiltereye gidiyorsun, yeni talimatlar almaya mı,yoksa seni otlatan çobana bağlılığını mı arz etmeye gittin, vatan hainleri, bunları yargılamayacaksın, vatana ihanet eden kim olursa olsun asacaksın,vatandaşlığını elinden alacaksın, ondan sonra s...tirsin hangi ülkeye hizmet ediyorsa orayar gitsin hainler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıldızların altında tarihi yolculuk
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı