Kamalak: Niye kaldırıyorsun dokunulmazlıkları...

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, dokunulmazlıklar hakkında açıklamalar yaptı.

Kamalak: Niye kaldırıyorsun dokunulmazlıkları...
Kamalak: Niye kaldırıyorsun dokunulmazlıkları...
GİRİŞ 23.05.2016 00:19 GÜNCELLEME 23.05.2016 11:28
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

SP lideri Mustafa Kamalak, Saadet Partisi İstanbul İl Divan toplantısında gündeme ilişkin açıklamlaar yaptı.

Kamalak, Meclis'te kabul edilen dokunulmazlık hakkında ''Muhalefet milletvekilleri üstlerine yemin ettikleri Anayasaya sadık kalıp da imza verme cesaretini gösterebilirlerse Anayasa Mahkemesi bu değişikliği iptal eder.'' ifadelerini kullandı.

'ANAYASA MAHKEMESİ BU DEĞİŞİKLİĞİ İPTAL EDER'

Kamalak, ''Niye e kaldırıyorsun dokunulmazlıkları. Efendim 700 bilmem kaç tane dosya birikmiş, bunların ele alınması zaman alırmış, o münasebetle bir an önce bu dosyaların ele alınması gerekiyormuş. Aziz milletim bu insanlar iş başına yeni mi geldi? Bu dosyalar ne zaman birikti orada? Kim biriktirdi? Mevcut iktidar değil mi. Ya sen 15 yıldan beri iktidardasın. Hem görevini yapmayacaksın hem de muhalefeti suçlayacaksın. Buradan prim çıkarmaya çalışacaksın. Allah aşkına böyle devlet yönetimi mi olur? Efendim terör, terör, terör diyorlar. Terör dosyası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 51 milletvekili ile ilgiliymiş. 24 saatte kaldırırsın bunu. Bütün bunlara rağmen eğer muhalefet milletvekilleri üstlerine yemin ettikleri Anayasaya sadık kalıp da imza verme cesaretini gösterebilirlerse, Anayasa Mahkemesi’ne götürdükleri taktirde Anayasa Mahkemesi bu değişikliği iptal eder. Bir milletvekilinin dokunulmazlığının nasıl kaldırılacağı Anayasa’da düzenlenmiştir. O hükümler duruyor mu? Duruyor. Diyelim ki bir milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırıldı. O milletvekili Anayasa Mahkemesi’ne dokunulmazlığının kaldırılmasının hukuka, Anayasaya aykırı olduğuna dair başvurma hakkına sahiptir. Bu hüküm de duruyor mu? Duruyor. O milletvekili adına bir arkadaşı da başvurabilir Anayasa Mahkemesi’ne. O hükümde duruyor mu? Duruyor. Hukuk devleti nerede kaldı. Efendim bu da yeni bir Anayasa diyecekler, biliyorum. Evet yeni Anayasa. Yeni Anayasa ama hukuka aykırı bir düzenleme bu. Ee gücüm vardı, tehdit ettim, baskı kurdum. O zaman hukuka uygun değil, keyfi bir baskıya dayalı düzenleme olur.”ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 170
  • Ferhat 7 yıl önce Şikayet Et
    Mustafanin kulagina yine birileri birsey fisildamis.
    Cevapla
  • Hasancan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyor bu anlayan ya da memleket meseleleriyle bağdaştırabilen var mı?
    Cevapla
  • şikayetçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğrucu davut olmak için yalancı olmamak ilk şart. ALLAH' tan bu milletin feraseti bir çuval incirin içinden bozuk olan incirleri ayıklamayı nasip etti. gayri sen köşende çürüyebilirsin yeter ki etrafa bulaşma.
    Cevapla
  • coolbora 7 yıl önce Şikayet Et
    Dayı uzun zamandır yoktun ozlettın valla
    Cevapla
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalakadan ne olurki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otomotiv satışlarında aylar sonra bir ilk yaşandı
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı