Başbakan’a karargahta kozmik brifing

Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay karargahına önemli bir ziyarette bulundu.

Başbakan’a karargahta kozmik brifing
Başbakan’a karargahta kozmik brifing
GİRİŞ 03.06.2016 07:06 GÜNCELLEME 03.06.2016 09:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Nezaket ziyaretini aşan karargah ziyareti yaklaşık 3 saat sürdü. Yeni Başbakan Yıldırım’a, PKK terörüyle mücadele ve askeri konularda karargahta önemli bilgi sunumunda bulunuldu.

Binali Yıldırım, 22 Mayıs’taki Ak Parti’nin olağanüstü kongresinde genel başkan seçildi. Ardından da Cumhurbaşkanı tarafından önce hükümeti kurmakla görevlendirildi. Daha sonra yeni kabine listesiyle birlikte Başbakan olarak atandı.

KOMUTANLAR KÖŞK’E ÇIKMIŞTI

Yıldırım’ın başbakan olarak atanmasının ardından kendisine ilk ziyarette bulunanTSK’nın komuta kademesi oldu. GenelkurmayBaşkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, 26 Mayıs Perşembe günü Başbakan tarafından Çankaya Köşkü’nde kabul edildi. Bu ziyaret 30 dakika sürdü. Bu, komuta kademesinin birlikte çalışacakları yeni Başbakan’a bir nezaket ziyaretiydi.

Binali Yıldırım’ın kurduğu hükümet, 29 Mayıs Pazar günü Meclis’te güvenoyu aldı.

3 SAAT SÜREN BRİFİNG

Binali Yıldırım’ın başbakan olduktan sonra ilk ziyaret ettiği önemli yer, Genelkurmay karargahı oldu.

Yıldırım, 2 Haziran Perşembe günü karargaha ziyarette bulundu.

Bu ziyaret, ilk başta yeni Başbakan’ın TSK’ya nezaket ziyareti olarak algılandı. Ancak ziyaret, yaklaşık 3 saat sürdü.

Alman Federal Parlamentosu’nun sözde soykırım kararı nedeniyle bu ziyaret gözlerden kaçtı. Ancak akşam, bu ziyaret kulislerin konuşulan konularından biri haline geldi.

3 saat süren karargah ziyaretinde Yıldırım’a, öncelikli olarak Güneydoğu’da hem yerleşim birimlerinde hem de kırsalda terör örgütü PKK ile yürütülen mücadeleyle ilgili kapsamlı bilgi sunumunda bulunuldu.

Bunun yanı sıra Irak ve Suriye sınırındaki askeri gelişmeler ve alınan önlemler konusunda da, Yıldırım bilgilendirildi. Kulislerde konuşulan yeni Başbakan’a, karargahta, askeri açıdan çok gizli mahiyette bir brifing verildiği

YORUMLAR 4
  • galip 7 yıl önce Şikayet Et
    ypg suriyede yıllardır ilerliyor bizde yıllardır brifing yapıyoruz
    Cevapla
  • Burhan KAMALI 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunu özellikle yaptılar çünkü birinci adım türkiyeyi musuldan ve suriyede ki çizgimizden uzak tut mak ve oyalamak için önce pkk yı inanılmaz beslediler sonra pkk yenilince şehir lerde bu beklenmeyen durum du hemen ermeni meseleleriyle gezi yi hortlatma bahaneler ile oyalamak istemektedirler pkk bitti gezi beklenen o kalkışmayı oluşturamadı sıra geldi ermeni meselesi yakın da BM baskı yapacak doğu illeri için bu onların son adımı emri veren abd enerji koridoru türkiyeden alınmak istenmektedir enerjide abd Rusya Avrupa için Türkiye muhtaç türkiyeyi devre dışı bırakmak onların en büyük hayali allah uzun adamın ömrünü dahada uzun etsin amin
    Cevapla
  • komplocu yiğit 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel yorum dostum da paraleli katmamışsın
    Cevapla
  • OttomaN 7 yıl önce Şikayet Et
    Burhan eline sağlık güzel yorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!