Almanya'daki Türk siyasetçi Cem Özdemir'e tepki büyüyor

Sözde Ermeni soykırımı tasarısına imza atan Türk kökenli Alman Milletvekili Cem Özdemir’i Tokat’ta yaşayan köylüleri kınadı.

Almanya'daki Türk siyasetçi Cem Özdemir'e tepki büyüyor
Almanya'daki Türk siyasetçi Cem Özdemir'e tepki büyüyor
GİRİŞ 03.06.2016 17:19 GÜNCELLEME 03.06.2016 18:02
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Almanya Parlamentosu’nda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısına imza atan Türk kökenli Alman Milletvekili Cem Özdemir'e tepkiler gittikçe büyüyor.

Almanya'da Yeşiller Partisi'nin Eşbaşkanlığına 2008 yılında seçilerek köylünün gururu olan Cem Özdemir, sözde Ermeni soykırımı tasarısına imza atarak Tokat'ta yaşayan köylülerin tepkisini topladı. Cem Özdemir’in Almanya'da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak niteleyen tasarıyı Alman meclisine getirerek "evet" oyu vermesi Tokat köylülerini kızdırdı.

Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Kaledere köyündeki evini satarak Almanya’ya göç eden Abdül Özdemir’in iki oğlundan birisi olan Cem Özdemir’i kınayan köylüler böyle birisini artık hemşehri kabul etmediklerini açıkladılar.

Osman Özyer (78), Cem Özdemir’in babasının asker arkadaşı olduğunu, 60’lı yıllarda Almanya’ya işçi olarak gittiğini belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: "Ermeni davasında Özdemir’i Türkiye kınadı, biz de kınıyoruz. Çok ayıp etti. Ermeni soykırımını desteklediğine çok üzülüyor ve kendisini kınıyoruz."

Yine Tokat köylülerinden Reşat Hisli, Türk olan birisinin bu tasarıyı kabul etmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Biz böyle bir soykırımı kabul etmiyoruz. Bu ne kadar adilik, Ermeni'ysen Ermeni'yim de Türkiye’yi ile ilişkini kes. Biz bu topraklarda doğduk, Türk bayrağının altına yaşıyoruz. Ecdadı burada Türk topraklarında doğdu." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 17
  • Hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    Türk siyasetçi değil, Türkçe konuşabilen siyasetçi. Türklük vatanını sevmektir. Kürdü lazı çerkezi hatta ermenisi kim olursa olsun bu vatanı seviyorsa o Türk'tür.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    buna Türk demeyin Türk sözcüğünün anlamı değersizleşiyor. o Türk değil çünkü gerçek bir Türk asla hain olamaz ve olmaz. Türkler hainliği en şiddetli şekilde cezalandırır ve asla affetmez ki Türk dürüstlüğü vatan ve millet sevgisiyle anılmıştır tarih boyu.
    Cevapla
  • kurtbey 7 yıl önce Şikayet Et
    balkonunda acayip bitkiler yetiştiren.adamım diye gezinen hain.
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    şuna türk siyasetçi demeyin lo !!!
    Cevapla
  • 42 konya 7 yıl önce Şikayet Et
    genlerinde ermenilik ağır basıyor bu tür sığıntı ve almanyaya entegrasyon adında yamananlar dan ufak bir rahat için her şey beklenir..almanyada bir tane değil 3 tane tokak köken li millet vekili osmanlı paşalarına katil dedi...ermeniler tarafından şehit edilen paşalarımız o zaman doğuda türkleri ermneilerin katliamından koruyordu....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!