Üç partinin toplamı bir AK Parti etmiyor

ORC Araştırma Şirketi’nin anketine göre AK Parti’nin oy oranı bu ay yüzde 53.5 olurken başkanlık sistemine destek yüzde 58.9 oldu.

Üç partinin toplamı bir AK Parti etmiyor
Üç partinin toplamı bir AK Parti etmiyor
GİRİŞ 23.06.2016 07:49 GÜNCELLEME 23.06.2016 09:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ORC Araştırma Şirketi 5-12 Haziran tarihleri arasında 2 bin 240 kişi ile telefon yoluyla yaptığı ankette çarpıcı sonuçlara ulaştı. Araştırmaya göre 1 Kasım’da yüzde 49.5 oy alan AK Parti’nin oy oranı yüzde 53.5 olarak gerçekleşti. Başkanlık sistemine destek ise yüzde 58.9 oldu. 

HDP 4 PUAN KAYBETTİ 

Aradaki fark, AK Parti’ye oy vermeyen seçmenlerin önemli bir kısmının da başkanlık sistemini desteklediğini ortaya koydu. Başkanlık sistemine destek Şubat ayına göre de arttı. Şubat ayında yüzde 56.1 olan halk desteği, 2.8 puan atarak Haziran’da yüzde 58.9’a ulaştı. Destek Mayıs ayında ise yüzde 58.4’tü. Araştırmada katılımcılara sorulan ‘Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ sorusuna da, ‘AK Parti’ diyenlerin oranı yüzde 53.5 oldu. ‘CHP’ yüzde 23.6, MHP yüzde 12, HDP yüzde 6.9’da kalırken, diğer diyenlerin oranı da yüzde 4 oldu.

OPERASYONLARA DESTEK YÜZDE 80

Seçmenlerin yüzde 87.5’i ilk genel seçimde AK Parti’nin birinci parti olacağını düşünüyor. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine yönelik operasyonlara destek ise yüzde 79 düzeyinde. 

YORUMLAR 9
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Atatürküğn partisi diyerek milletin başına bela olan partiyi, kurtulmak için lav atmek lazım ! çünkü Türkiyeye resmen ve çekinmeden ihanet ediyor !
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenin selameti için Başkanlık sistemi tek yoldur yoksa Dış güçler,Erdoğan siyaseti bırakırsa, parlementer sistemde Türkiyeyi eninde sonunda parçalarlar..
    Cevapla
  • Ceyda AKINCILAR 7 yıl önce Şikayet Et
    başkanlık sistemi homojen bir yapımız olsa gayet güzel ancak bizim bir etnik sorunumuz var yerel yönetimlerin güçlenmesi yani başkanlık sistemi bizi kesin böler, toprak kaybederiz, düşmanlarımız bunu kullanır, abd- ab gibi devamında özertlik gelir,
    Cevapla
  • Cemal 7 yıl önce Şikayet Et
    O yüzden hükümet "tek vatan, tek bayrak, tek millet" diyor ya.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    %21 vatan haini var ama ?
    Cevapla
  • şems ve kamer 7 yıl önce Şikayet Et
    ak parti ile bu ülkedeki heskes birinci sınıf vatandaş oldu,doğu ile batı arasındaki fark azalı,doğuya da güzel yatırımlar yapıldı.birlik beraberlik olalım..teröre harcanan parayı yatırıma kanalize edip refahı yükseltelim..teröristlerin üzerine şahin gibi ineli.huzur demek yatırım,kazanç ve refah demektir.kardeşçe bir arada yaşayalım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü