ABD açıkladı: Türkiye resmen istedi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin, Fetullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı Fetullah Gülen’in iadesini resmen talep ettiğini açıkladı.

ABD açıkladı: Türkiye resmen istedi
ABD açıkladı: Türkiye resmen istedi
GİRİŞ 23.08.2016 22:16 GÜNCELLEME 24.08.2016 00:05
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın brifinginde, FETÖ elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin soruları da yanıtladı.

Türkiye’nin, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Gülen’in iadesine yönelik talebe dair herhangi bir güncellemenin olup olmadığının sorulması üzerine Toner, “Türkiye’nin, Gülen’in iadesini talep ettiğini teyit edebiliriz.” dedi.

Toner, şu aşamada iadeye ilişkin belge ve materyalleri değerlendireceklerini belirterek, söz konusu talebin 15 Temmuz’daki darbe girişimiyle ilgili olmadığını kaydetti.

Talebe ilişkin daha fazla bilgi veremeyeceğinin altını çizen Toner, darbe girişimi dışında "diğer sebeplerden dolayı" Gülen’in iadesinin istendiğini söyledi.

YORUMLAR 54
  • SAVAŞ 7 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK milletini bu kadar enayi yerine koymayın..TÜRK milleti sizden nefret ediyor..TÜRK milleti DÜŞMANIN unutmaz..Bu hesap bir gün sorulacak.
    Cevapla
  • mem 7 yıl önce Şikayet Et
    Eeee Abd zirve yaptın kel göründü, artık iniş zamanı.
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten biz talep etmemiş miydik.. be ne ya
    Cevapla
  • Tek Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar hangi çağda yaşıyor... Jetonlu ankesör de kalmadı ki jetonları 4 köşe diyeceğim... Bize laf ebeliği yapmayın da şu iblisi ne zaman teslim ediyorsunuz onu söyleyin.
    Cevapla
  • kemal bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer fetö ide edilmesse A.B.D 'nin fetö üzerinden yapacağı 2.dalga vb. planları daha bitmemiştir. İade ederse planları ve fetö bitmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?