CHP'den Fırat Kalkanı operasyonuna ilk tepki

CHP'nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Fırat Kalkanı harekatını değerlendirdi.

GİRİŞ 24.08.2016 15:22 GÜNCELLEME 24.08.2016 15:41
Bu Habere 416 Yorum Yapılmış

Böke, "Kendi insanlarımızı kendi sınırlarımız içerisinde bu örgüte karşı koruyamıyoruz. Hükümet de, topyekun mücadeleyi ortaya koymuş değil. Bir kez daha açık bir çağrıda bulunuyoruz, sadece Cerablus'da değil kendi topraklarımızda da mücadeleye davet ediyoruz. Mezhepçi dış politikanın kanımızla canımızla ödeyeceğimiz bir maliyet yaratacağı konusunda keşke haklı çıkmasaydık" dedi.

CHP MYK toplantısının ara verdiği sırada konuşan partii sözcüsü Selin Sayek Böke'nin açıklamasından satır başları şöyle:

"HÜKÜMET IŞİD'LE SAMİMİ MÜCADELE VERMİYOR"

* "IŞİD, bölge ve Türkiye için en önemli tehdit olmaya devam ediyor. IŞİD bir canavar. Bu canavarla içeride ve dışarıda mücadele konusunda maalesef geç kalındı. Hükümeti sadece Cerablus'ta değil, kendi topraklarımızda da IŞİD'le samimi bir mücadeleye davet ediyoruz."

* "Hükümet, IŞİD ismiyle kurulan terör örgütünün ismini dahi telaffuz edemiyor. 70 ilden IŞİD'e katılımına göz yumuyor. Takip etmiyorlar veya takip edilenlerle stratejik mücadele yürütmüyorlar. İstanbul'un göbeğinde IŞİD piknik düzenliyor, dergi basıyor. Ve bu dergide farklı STK'ları ve bu STK'ların mensuplarını hedef gösteriyor.Gazeteciler, sanatçılar tutuklanırken IŞİD mensupları serbest bırakılıyor. Biz kendi evraklarımızı, askerlerimizi Suriye'ye, IŞİD'le mücadele girdabına sokmak zorunda kalıyoruz."

* "Kendi insanlarımızı kendi sınırlarımız içerisinde bu örgüte karşı koruyamıyoruz. Hükümet de, topyekun mücadeleyi ortaya koymuş değil. Bir kez daha açık bir çağrıda bulunuyoruz, sadece Cerablus'da değil kendi topraklarımızda da mücadeleye davet ediyoruz. Mezhepçi dış politikanın kanımızla canımızla ödeyeceğimiz bir maliyet yaratacağı konusunda keşke haklı çıkmasaydık. Keşke Türkiye halkı bedel ödemeseydi. Eğer yitip giden evlatlarımızın bir kıymeti varsa uyarılarımızı ciddiye alıp, derhal samimiyetle gerekli tüm adımları atmalılar."

* "Bir anımsatma yapma ihtiyacımız var. Unutmayın ki Adıyaman ve Suruç'ta CHP'nin hazırladığı raporlar vardı, Ankara Gar patlaması öncesinde bu patlamaya dair uyarılar vardı."

KANALLAR YAYINDAN ÇIKTI

Hükümeti IŞİD'e karşı samimi bir mücadele vermemekle suçlayan Söke'nin konuşması sırasında CNN Türk, NTV ve Habertürk gibi haber kanalları canlı yayından çıktı.

YORUMLAR 416
  • fiko 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar içimizdeki amerikalılar. chp de en çok olmak üzere her siyasi parti içersinde bol miktarda var.yani hainler.
    Cevapla
  • habil 7 yıl önce Şikayet Et
    ne konuşuyorsun be sahip çıktığınız masum gösterici diye tanımladığınız elif sultan kalsen ist.emniyet müdürlüğüne terörist saldırı yaparken gebertildi neyin peşindesiniz be,allah aşkına bi susun be böyle politikacısı olanın düşmana ihitiyacı yok.bırakın sevgi kelebeği modelliğini 90 yıldır bu oyunu oynuyorsunuz.
    Cevapla
  • abdusselam 7 yıl önce Şikayet Et
    bu kadın boş boş konuşuyor şuanda devletimiz nelerle kimlerle uğraşıyor sen çıkmışın ne söylüyorsun chp sanki bundan daha iyimi yönetecek hayı r en azından hükümetin yanındayız de bizde seni alkışlayalım hizipçilik yapmayı bugün devletimizin bekası söz konusu hele seçilmişler dahada dikkatli olsun yurdumuz hem içerden hem dışardan kuşatılmaya çalışıyorlar bu cahil kafamla ben biliyorum seçilmişler bilmiyormu lütfen akıllı olalım ağzımızdan çıkanı kulağımız duysun
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP eski bir partidir eski zamanı ve 6 okuyla milletimizi dürtmeyi sever ! Milletimizin işine yarayan hoşuna giden bir şey yaptığı görüldümü ?
    Cevapla
  • güneş 7 yıl önce Şikayet Et
    keşke yanlış birşey olduğunda eleştirse ama herşeye muhalefet olduğu için görüşlerinin bir önemi kalmıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı