Meral Akşener ihraç edildi

MHP Disliplin Kurulu Meral Akşener'i ihraç etti

GİRİŞ 08.09.2016 16:11 GÜNCELLEME 08.09.2016 17:07
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

MHP Merkez Disiplin Kurulunca, Meral Akşener'in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

MHP tüzüğünün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in, parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

MHP'de 5 Şubat 2016'da 16 il başkanının yerdi verdiği avukatlar tarafından, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı dava ile başlayan süreç, Temmuz ayına kadar devam etmişti.

Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Koray Aydın'dan oluşan muhalifler, 15 Mayıs'ta olağanüstü kongre için toplanmış ama bir sonuç çıkmamıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çok sert tepki gösterdiği muhalifler, ilerleyen süreçte de kendi aralarında anlaşmazlık yaşamıştı. Bahçeli, Meral Akşener'i FETÖ ile birlikte hareket etmekle suçlamıştı.

Daha sonra, genel başkanlığını açıklayan Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştı.

YORUMLAR 69
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Yurtta sulh, bide neydi, ben basbakan olcam. Ne zaman? 15inden sonra. Birgun butun bu tesadufleri nasil acikliyacaksin bakalim merakla bekliyoruz.
    Cevapla
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Tavanina tabanina falana filana guveniyorsa gidip kendi partisini kursun gelip hazira oturmaya calismak yerine.
    Cevapla
  • fırkateyn 7 yıl önce Şikayet Et
    MHP gözünüz aydın.
    Cevapla
  • gulsum 7 yıl önce Şikayet Et
    Haydi simdi sira hdp nin tumunun ulkeden ihrac edilmesinde ..insaAllah bunuda gorecegiz.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    meral yalancı çıktın hani başbayan olacaktınya ya birde kazara olsaydın başımıza ne gelirdi süngücüden davacı olup kendi hakkını aramadın benim hakkımı nasıl arayacaksın oh oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Batı Şeria'da kanlı baskın! Evi buldozerle yıktı, şehitlerin naaşlarını çaldı
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!