Veysi Kaynak: KHK’lar AYM'de iptal edilemez

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun “KHK’lar için Anayasa Mahkemesi'ne" gideriz sözüne cevap verdi.

Veysi Kaynak:  KHK’lar AYM'de iptal edilemez
Veysi Kaynak: KHK’lar AYM'de iptal edilemez
GİRİŞ 14.09.2016 06:59 GÜNCELLEME 14.09.2016 06:59
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “KHK’lar için Anayasa Mahkemesi'ne gitmesinin hiçbir anlamı olmadığı ortaya çıktı. 

"KILIÇDAROĞLU KHK İÇİN AYM'YE GİDEMEZ"

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun KHK’ları iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne götürecekleri yolundaki açıklamalarına şu yanıtı verdi: “KHK’lar için Anayasa Mahkemesi yolu kapalı. Çünkü Anayasa Mahkemesi’nin bakacağı işler anayasamızda belli. Kanunları götürebilirler ve Meclis İçtüzüğü’nü götürebilirler. Bir de Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkı var. O da kanun iptalinde değil. Dolayısıyla KHK’ları Anayasa Mahkemesi’ne götüremezler. Anayasa bu yolu kapatmış. bununla ilgili Anayasa Mahkemesi’nin aldığı örnek bir karar da var. Ama bizim şöyle bir yaklaşımımız var: Zaten KHK’ları Meclis’e sunduk. Meclis’te bunlar kanunlaşırken düzeltilebilir ya da tamamen bazı maddeleri kaldırılabilir. Meclis iradesi esastır. Düzeltilecekler varsa bunun yolu o zaman açılır. Bir kısım KHK’larla yaptığımız işler başlayıp biten işlerdi. Hükmü o gün uygulanan ve biten KHK’lardı. Başbakan ile bir araya geleceklerini söylemiş. Aslında yüz yüze gelseler bunlar hangi amaçla yapılıyor tekrar konuşulur.”

YORUMLAR 34
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu Eğer AYM baksa Açıkca pkk için AYM,ye gidecek..ve sonra utanmadan 7 ağustosda utanmadan Demokrasi mitingine katıldı.
    Cevapla
  • Uzun adam yolunda 7 yıl önce Şikayet Et
    Chp=terörist
    Cevapla
  • salih 7 yıl önce Şikayet Et
    dimbildeme ne zerdüşler ne avrupa seçmeni oy verecek yinede muhalefet olarak milletin hakkını ara ama eli kanlı hain pkk nınkini deyil millet unutmaz kararsız seçmenin oyu bu hareketi yemez dön geri yoksa kaybedersin
    Cevapla
  • habbe 7 yıl önce Şikayet Et
    al çak. budur işte.
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Demokrasinin ruhuna el fatiha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak