CHP: Ortak payda laikliktir

Yenikapı Ruhu hakkında konuşan CHP Sözcüsü, çarenin sahte milli birlik nutuklarının olmadığını belirterek laiklik vurgusunda bulundu.

CHP: Ortak payda laikliktir
CHP: Ortak payda laikliktir
GİRİŞ 15.09.2016 10:01 GÜNCELLEME 15.09.2016 10:59
Bu Habere 238 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Fetullahçı Terör Örgütü'nün milletin iradesine el koyma girişiminden sonra oluşan 'Yenikapı Ruhu' üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

ORTAK PAYDA LAİKLİK

Cumhuriyet gazetesine konuşan CHP'li Böke, çarenin yan yana durmuş gibi yapmak olmadığını ve üzerinde mutabakat sağlanması gereken bir ortak payda varsa bunun da laiklik olduğunu söyledi.

CHP'NİN YENİKAPI RUHUNA BAKIŞI

Selin Sayek Böke, Yenikapı Ruhu ile ilgili şunları söyledi; "Türkiye’yi yeni 12 Eylül’lerden, yeni 15 Temmuz’lardan da, her türlü demokratik mekanizmayı yok ederek tek adam rejimi inşa etmeyi amaç edinen diktatoryal heveslerden de koruyacak olan çağdaş, özgürlükçü bir demokrasi kurmak yolunda kararlılık sergilemektir.

SAHTE MİLLİ BİRLİK NUTUKLARI..

Çare asla yan yana dururmuş gibi yapmak, demokrasimizin sorunları yokmuş gibi kafamızı kuma gömmek, komplo teorilerine sarılarak sahte milli birlik nutukları atmak değil.

ORTAK PAYDA LAİKLİKTİR

Üzerinde ‘mutabakat’ sağlanması gereken bir ortak payda varsa; o payda laikliktir, özgürlüktür, hukuktur, demokrasidir. Darbenin panzehiri eksiksiz demokrasidir. Bu noktada, 15 Temmuz’da yaşadığımız hain girişim gibi asker kaynaklı darbe arayışlarının kaynağının yalnızca asker-sivil ilişkilerinde aranması, teşhisi yanlış koymak olur."

YORUMLAR 238
  • analizci 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Yunanın Laikos'u olmadan rahat edemezler. Bunların milli birlikten anladığı asla milli manevi değerler değil, Yunanın Laikos'udur. Birde emperyalizme karşı olduğunu söylerler. Emperyalizme karşı isen Laikos luk niye? Emperyalizmin fikirlerinin peşinde koş, Milli manevi değerlere karşı ol. Ondan sonra ulusalcıyım diye sokaklarda nara at. Sizler sadece "ulusolcu" sunuz. Atatürk ün partisini de sosyalist ve ateistleştirdiler. Türkiyenin en büyük tehdidi Sol ve sosyalizmdir
    Cevapla
  • Orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik önemli laiklik gerçek anlamında uygulanırsa gerçekten çok ileri bir seviyede önem taşır, bizim bazı zavallı laikler layıklarını buluyorlar da farkına varamıyorlar. O kadarına layıklar.
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik, Türkiye'yi bölen en büyük fitne haline gelmiştir. Artık bundan kurtulmak gerekir.
    Cevapla
  • muhammed ç 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların kendi düşünme yetileri yok dışarıdan gelen emri uyguluyorlar bunlar için yapılacak tek bir şey var o da ciddiye almamak çok şükür halkımızın yüksek bir kesimi bunu yapıyor
    Cevapla
  • dede 7 yıl önce Şikayet Et
    laiklik din düşmanlığının batı dilindeki adıdır. laiklikle kurdukları düzeni gördük (başörtüsü yasak, namaz kılan memur işten atılsın yasak, imam hatibi kapat, başörtülü memur olamazsın vs..vs..o kadar çok ki. )alenen kafir gibi yaşada ne olursa olsun dediler.orduda namaz kılan kalmayacakttı, nerdeyse o darbeci laik kafirlerinde son oyunlarını hep beraber gördük. yazıklar olsun chp zihniyetine onların bu tutumları pkk pyd gibi bölücü unsurları ve onlara destek veren ülkeleri de cesaretlendiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez