Kaynak: Batı medyası hainleri merak ediyor!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Batı medyası, batılı müttefikler darbecilerin işkence ve kötü muamele görüp görmediğinin telaşına düşüyorlar” dedi.

Kaynak: Batı medyası hainleri merak ediyor!
Kaynak: Batı medyası hainleri merak ediyor!
GİRİŞ 15.10.2016 13:20 GÜNCELLEME 15.10.2016 13:20

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Batı medyası, batılı müttefikler demokrasinin, insan haklarının, modern dünyanın temsilcileri olduklarını iddia edenler, Türkiye’nin demokrasisinin sağlığından çok darbecilerin işkence ve kötü muamele görüp görmediğinin telaşına düşüyorlar” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Kahramanmaraş Şubesi tarafından geleneksel kahvaltılı istişare toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, batı medyasını eleştirdi.

Batının demokrasi tutumunu eleştiren Kaynak, “Çin’de Tiananmen Meydanı’nda bir genç üzerine yürüyen tankın namlusu karşısında geri geri yürüyor Komünist Çin’de. Ve onu dünya bir demokratik sivil direniş olarak aylarca gözümüzün önüne getirdi. Böyle bir örnek başka yerde yok. Cumhurbaşkanımız anlatıyor bir gençle konuşuyor, ‘Bir tankın önüne yattım tankın paletleri ortada kaldı geçti gitti. Ama ikinci tank bacağımı kolumu ezdi.’ Birinci tankın üzerinden geçiyor, kendisini tekrar ikinci tankın önüne atıyor. Ve biz Türkiye olarak müttefiklerimiz tarafından ilk günden itibaren de siz bu darbecilere işkencemi yapıyorsunuz sorusuyla karşı karşıya kalıyoruz. Çin’de bir tek delikanlının tankın karşısında durmuyor dikkat edin geri geri yürüyor. Onu büyük bir demokratik eylem olarak bir özgürlük başkaldırısı olarak sunan batı medyası, batılı müttefikler demokrasinin, insan haklarının, modern dünyanın temsilcileri olduklarını iddia edenler Türkiye’de yaşanan bu hadisede, Türkiye’nin demokrasisinin sağlığından çok darbecilerin işkence ve kötü muamele görüp görmediğinin telaşına düşüyorlar. Ben gerçek mi söylüyor, ciddimi söylüyor derken ben gülmedim acı acı düşündüm. Bizim 60 yılı aşkın süreden itibaren müttefikimiz olan, dostumuz olan hatta stratejik ortağımız olan birleşik devletlerin başkan yardımcısı Biden, birazdan utanarak, sıkılarak mecbur hissettiği için gelip başbakanımızla, cumhurbaşkanımızla görüştükten sonra, “biz aslında olayı hayretle takip ettik televizyonlardan. Bu acaba elektronik bilgisayar oyunumu?’ Hayır bu bir bilgisayar oyunu değil. Bu planlayıcıları dışarıda olan, icracıları içeride olan bir oyun değil bir ihanet” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı