Darbe Komisyonu'nda Kışanak gerilimi

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, bugünkü oturumuna HDP’liler ile AK Partililer arasında Gültan Kışanak gerilimi yaşandı.

GİRİŞ 26.10.2016 11:43 GÜNCELLEME 26.10.2016 12:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Komisyona gelen çok sayıda HDP milletvekili, Kışanak’ın Komisyondaki sunumunun ardından gözaltına alındığını hatırlatarak, “Dün burada dinlediğiniz Gültan Kışanak’ı aldırdınız. Gözaltı talimatı verdirdiniz” tepkisini gösterdi.

Komisyon üyesi HDP’li Mithat Sancar, Kışanak ile ilgili konuşmak için söz istedi. Başkan Reşat Petek ise gündem dışında söz vermenin usul dışı olduğunu belirtti. Bunun üzerine HDP’liler tepki gösterdi. Başkan Petek’in üzerine doğru yürüyen HDP’liler, “Siz talimat verdiniz. Bu komisyon talimat verdi. Bir belediye başkanı buradan çıkınca gözaltına alındı. Bu komisyon darbeleri araştırmak için değil meşrulaştırmak için kullanılıyor. Meclise darbe yapıyorsunuz. Siz darbecisiniz” eleştirilerini yöneltti.

SALONU TERKETTİLER

Başkan Petek ise “Hukuk, iç tüzük çerçevesinde Komisyonu çalıştırıyorum. Başkandan izinsiz bir milletvekilinin açıklama yapma hakkı yoktur” karşılığını verirken, “Şov yapıyorsunuz” tepkisini gösterdi. HDP’liler ise “Şov yapan sizsiniz” karşılığını verdi. HDP’lilerin söz isteme talebine CHP’li üyelerden de destek geldi. CHP’li üye Sezgin Tanrıkulu, Petek’e, “Siz komisyon başkanısınız sınıf başkanı değilsiniz” dedi. HDP’liler Petek’in söz vermemesi üzerine komisyon toplantı salonunu terk ettiler. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • cem 7 yıl önce Şikayet Et
    şarlatanlar sırasizede glecek
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçelinin dediği gibi Chp, pkk'nın don lastiğidir çok yerinde bir tespit nerede eski chp laikliklik derlerdi dinini yaşayanlara yobaz gerici derlerdi,ama vatanı severlerdi,K.K geleli bu insanları tasfiye edip yada parti içinde az sayıda bırakıp etkisiz hale getirdiler pasifize ettiler terör yandaşlarını,teröristleri bizzat milletvekili,parti il ve ilçe teşkilatlarına atadılar yani CHP nin içini boşalttılar aslında bu partinin bu ismi de kullanmaması gerekir çünkü bunların Cumhurla alakası yok
    Cevapla
  • malik 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne işi var o hainlerin o komisyonda?!! Hayret bişey yaa!..
    Cevapla
  • bahadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Su Mithat Sancar denen beyefendiyide alsinlar. Suratsiz
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Sorun çıkaranları atın içeri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'