Baraj altındaki HDP'nin oy oranı yüzde 20'ymiş
Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, baraj altında kalan partisinin oy oranına dair uçuk bir açıklama yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı ile Eski BDP Milletvekili Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın tutuklanmadığını, kaçırıldığını ve rehin alındığını savundu.
Demirtaş, parti genel merkezinde Sergei Stanishev başkanlığındaki Avrupa Sosyalistleri Partisi heyeti ile bir araya geldi. Demirtaş ve Stanishev, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Heyetin Diyarbakır'ı ziyaret ettiğini belirten Demirtaş, Türkiye'deki gelişmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Stanishev ise bu yıl Türkiye'ye üçüncü ziyaretini yaptığını ifade etti .
Stanishev ve beraberindeki heyetin HDP Genel Merkezinden ayrılmasının ardından Demirtaş basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
KIŞANAK TUTUKLANMAMIŞ!
Demirtaş, DBP'li Meclis Üyesi Anlı ile eski BDP Milletvekili Ata ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'ın tutuklanması ve Cumhuriyet gazetesine yapılan baskınla ilgili bir soruya verdiği yanıtta, "Tutuklanmaları diye bir şey söz konusu değil. Buna tutuklama derseniz sanki orada bir yargısal mekanizma işliyor ve yargı bir karar vermiş gibi kabul ederiz. Tutuklama hukuki bir kavramdır, orada hukuk falan yok. Bu bir kaçırılmadır, rehin almadır." dedi.
CUMHURİYET GAZETESİNE SAHİP ÇIKTI
"Ortada adil bir yargılama olmadığını, olsaydı arkadaşlarının aklanacağını düşünebileceklerini" öne süren Demirtaş, bunun siyasi bir operasyon olduğunu savundu. Demirtaş, Cumhuriyet gazetesine yönelik baskının da bu operasyonun bir parçası olduğunu iddia etti.
OY ORANI YÜZDE 20'YMİŞ
Selahattin Demirtaş, bir başka soru üzerine partisinin "en kötü yerde oy oranının yüzde 11,5 olduğunu" ileri sürerek, gelecek seçimde bunun yüzde 15-20'lere çıkacağını bildirdi.
Demirtaş, seçime yine "parti" olarak gireceklerini kaydetti.
-
mesutto 8 yıl önce Şikayet Etaç tavuk kendini darı ambarında sanırmısBeğen
-
AYH 8 yıl önce Şikayet Etmitink meydanindaki 20 kisiyi, 20% saniyor. hesap yapmasinida bizim eski Devlet Bahceliden ögrenmis herhalde. Benim bildigim bizim Kürtlerde bu uyuzlar bundan sonra 0,2% bile alamazlar. alacalari sözde Kürt ermeni bozuntularindan 5-6 %Beğen Toplam 3 beğeni
-
sait evran 8 yıl önce Şikayet Etvah vah çok az deyil sılo biraz daha şişir belki başbakan olursnz yazık niye o kadar partini küçültüyorsn selooooo ay çok özüldüm teesüf ederim kalbimi kırdın biz seni cumhuri reis beklerdik sn kalkıp ne diyorsn gundiiiiiiBeğen Toplam 2 beğeni
-
Seçil 8 yıl önce Şikayet EtSecimde herşey beli olur ya hero meroBeğen Toplam 3 beğeni
-
Vay be 8 yıl önce Şikayet EtUlan selo ne içtin lan sen çakal mitingine kaç adam deniyorda oy oranı %20Beğen Toplam 5 beğeni