Komisyonda Necdet Özel'e sert tepki

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel’in Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun davetine karşılık mektup yazması üyelerin tepkisini çekti.

Komisyonda Necdet Özel'e sert tepki
Komisyonda Necdet Özel'e sert tepki
GİRİŞ 01.11.2016 06:41 GÜNCELLEME 01.11.2016 06:41
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Eski Genelkurmay Başkanları Hilmi Özkök ve Işık Koşaner’i dinleyen TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun davetliler listesinde eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel de vardı. Geçen hafta dinlenilmesi planlanan Özel, komisyona mektup yazarak, “Komisyonunuzun çalışmalarına katkıda bulunabilmem için konuyla ilgili olarak tüm sorularınızın tarafıma lütfedilip yazılı olarak bildirilmesi halinde yanıtları komisyonunuza takdim edeceğimi bilgilerinize sunarım” dedi.
Perşembe günkü komisyon toplantısında, Özel’in bu talebinin tepkilere neden olduğu ortaya çıktı. Komisyon Başkanı Reşat Petek’in, Özel’in mektubunu üyelere aktardıktan sonra başlayan tartışma komisyon tutanağına özetle şöyle yansıdı:

YARGILANACAK BİR İSİM

Aytun Çıray (CHP İzmir Milletvekili): Necdet Özel, belki de Türkiye’de yargılanacak bir isim, buraya gelmemesini protesto edelim. Bu birikimin en çok yaşandığı dönem Necdet Özel’in dönemi ve kendisine verilen, bir listeyi gayriciddi bir tutumla yeteri şekilde işleme sokmamış gözüküyor. Yani hükümet tarafından kendisine bir liste verildiği söyleniyor, o da efendim havale ediyor bilmem kime, o da ‘Efendim bir şey yok’ deyince, ‘Tamam o zaman bir şey yok’ deyip ortaya çıkıyor. Bu bir sorumsuzluk. Buraya gelmemesi halinde kamuoyu önünde kendisini en azından suçlarız. Necdet Bey bir işbirlikçilikle filan suçlanıyor, bu çok önemli. Necdet Özel’in gelmesi için siyasi baskı da yapacağız.

AKLANMASI İÇİN GELMELİ

Hüseyin Kocabıyık (AK Parti İstanbul Milletvekili): Bu doğru Başkanım (Komisyon Başkanı Reşat Petek’e), siyaseten aklanması için Necdet Özel’in gelmesi lazım.

BİR KEZ DAHA SÖYLERİZ

Selçuk Özdağ (AK Parti Manisa Milletvekili): Necdet Özel Bey’i davet ettik, kendisi bize bir mektup yazdı. Gelemeyeceğini ama bütün sorulara cevap verebileceğini beyan etti. Tekrar, yeniden, bir kez daha söyleriz, buradaki duyarlılığı dile getiririz.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNALIM

Aykut Erdoğdu (CHP İstanbul Milletvekili): Görevi ihmal ve suiistimalden biz komisyon olarak suç duyurusunda bulunalım. Bunun bir müeyyidesi olmalı, yazık yani. Biz Necdet Paşa’ya burada haksızlık edecek değiliz, kaba davranacak değiliz. 

NİÇİN KAÇIYOR?

Mehmet Erdoğan (MHP Manisa Milletvekili): Araştırma komisyonundan Necdet Özel’in niçin kaçtığını anlamak mümkün değil. Dinlenmesi çok önemli. Komutanlar istifa ediyor, geriye kalan Özel Genelkurmay Başkanı oluyor. Birtakım iddialar var. Özel döneminde de hükümetten bazı talepler geliyor ve onun sümen altına ittiği söyleniyor. Bunların açığa kavuşması için bilgi vermesi lazım.

Kaynak: Hürriyet

YORUMLAR 27
  • mzffr 7 yıl önce Şikayet Et
    hangi paşa iyidi ki bu iyi olsun el mahkum olduğu için iyi diyoruz. yoksa wallahi de hiçbirine güvenmem.
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu komisyon Araştırma mı, Yoksa soruşturma komisyonu mu? Gidenler bilgi için gitmelidir. Sorguya olursa bende olsam gitmem.
    Cevapla
  • demedi deme 7 yıl önce Şikayet Et
    Özel özel muamele bekliyor.
    Cevapla
  • senol2985 7 yıl önce Şikayet Et
    vereck cavabı yoktur ondan başka ne olabilir ?
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Komisyona ifade vermeyecek ise Savcılara verdirilsin.Bu varoluş mücadelesinde hiç kimsenin gözünün yaşına ve konumuna bakılmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!