Sebahat Tuncel'ın gözaltına alınma görüntüleri - izle

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınanları protesto eden ve uyarıları dikkate almayan Sebahat Tuncel gözaltına alındı. İşte Sebahat Tuncel'in gözaltına alınma görüntüleri

GİRİŞ 05.11.2016 09:42 GÜNCELLEME 05.11.2016 09:42
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bazı HDP'li vekillerin Diyarbakır Adliyesi'ne getirilmesi nedeniyle bir grup partili, adliye çevresinde toplandı.

DAĞILIN UYARISI YAPILDI

Polis, aralarında DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp'ın da bulunduğu gruba sık sık dağılmaları yönünde uyarı yaptı.

SEBAHAT TUNCEL GÖZALTINA ALINDI

Ancak grup uyarılara aldırış etmezken, polis, Sebahat Tuncel ile yaklaşık 10 partiliyi gözaltına aldı.

SEBAHAT TUNCEL KİMDİR?

5 Temmuz 1975 yılında doğan Sebahat Tuncel aslen Malatyalıdır. Babasının adı Fahrettin, annesinin adı Meryem'dir.
 
Üniversite eğitimini  Mersin Üniversitesi Mut Meslek Yüksek Okulu Harita Kadastro programında alan Sebahat Tuncel Demokratik Toplum Partisi Kurucu Üyesi olmuştur.

Sebahat Tuncel, HADEP'in son kongresinde Esenler HADEP İlçe Başkanlığı'na seçildi. Aynı dönem HADEP kapatılınca, DEHAP İstanbul İl Başkanlığı Kadın Komisyonu'nda çalışmaya başladı 15 Ekim 2011 tarihinde kurulan Halkların Demokratik Kongresi'nin Ertuğrul Kürkçü ile birlikte Eş Sözcüsü oldu.

Tuncel, 2006 yılında Kuzey Irak'ta PKK Demokratik Kurtuluş Partisi (PRD) kongresine örgüt mensuplarının giydiği kıyafetlerle katıldığı için gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 9 ay tutuklu kalan Sebahat Tunce İstanbul 3. Bölgeden bağımsız milletvekili seçilmiş ve 25 Temmuz 2007 tarihinde cezaevinden tahliye olmuştur.

2011 senesinde, Silopi ve Batman’daki Nevruz kutlamalarında yaşanan olaylar, Barış ve Demokrasi Partisi'li Sabahat Tuncel, polise tokat attığı görüntülerle gündeme geldi ve milyonlarca insanın tepkisini çekti

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü törenlerine katılan Tuncer Beşiktaş’ta polisin biber gazlı ve TOMA'lı müdahalesine maruz kaldı. Sebahat Tuncel, gaz sonrası fenalaştı ve bu görüntülerle tekrar gündeme geldi.

YORUMLAR 8
  • Alanyalı vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizmin ve Haçlıların maşaları Büyük Ermenistan sevdalısı zavallılar hiç ıslah olmayacakmısınız. Polis ablalarımın ellerinden öpüyorum.
    Cevapla
  • MURO 7 yıl önce Şikayet Et
    sabahat tunceli göz altına alan polis ablalarımın elini değil ayağının altını öpeyim helal olsun
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet, sebahatin ağzını kapatan polisimize ekstra teşekkür ediyorum.
    Cevapla
  • delioğlan 7 yıl önce Şikayet Et
    kapatın şunun ağzını, atın kodese
    Cevapla
  • vatanevladı 7 yıl önce Şikayet Et
    evet kesinlikle "direne direne köküne kadar alacak ve kazanacaksınız"....!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!