Cumhurbaşkanı Erdoğan El-Cezire'ye konuştu

Katar merkezli El-Cezire televizyonuna konuşan Erdoğan, başkanlık sisteminden FETÖ liderinin iade sürecine birçok konuya değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan El-Cezire'ye konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan El-Cezire'ye konuştu
GİRİŞ 11.11.2016 05:52 GÜNCELLEME 11.11.2016 06:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili 85 koli dosya gönderdiklerini, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın beraberindeki heyetle bu ülkede görüşmeler yaptığını hatırlattı.

BİN LADİN'İ FARKLI ÜLKELERE GİDİP YOK ETTİLER

Pensilvanya'da bulunan terör örgütü elebaşının, ABD yönetimi tarafından Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Amerika bizden terörist istediği zaman biz kendilerine verdik, veriyoruz ama o bize ne yazık ki bu teröristi vermedi, hala onu bir yerde koruma altında tutuyor, 'mahkeme kararı' diyor. Bin Ladin'le ilgili mahkeme kararı mı vardı? Bin Ladin'i farklı bir ülkede gittiler, kendileri ne yaptılar, yok ettiler değil mi? Niye? Bir terörist olduğu için bunu yaptılar. Bizden 10 kadar terörist istediler, biz neredeyse hepsini verdik. Niye? Biz sizinle stratejik ortağız, stratejik ortak olduğumuza göre ben stratejik ortağımın benden böyle bir teröristi talep ettiği zaman onu vermem gerekir ve biz sözümüzde durduk. Bu kişiler sürekli Amerika'ya giriyorlar çıkıyorlar, Batı ülkelerine giriyorlar çıkıyorlar, bunlar bize verilmiyor. Bunları doğru bulmuyoruz."

BAŞKANLIK SİSTEMİ SORULDU

Başkanlık sisteminin sadece kendisinin dillendirdiği bir konu olmadığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Benden önce gelen, şu anda hayatta olmayan birçok siyasetçi bunu bu şekilde dillendirmiştir. Rahmetli Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş, başkanlık sistemini ülkemizde savunmuşlardır ve başkanlık sisteminin Türkiye için gerekli olduğunu söylemişlerdir.

Ben belediye başkanlığım dönemimde de başkanlık sistemini savunmuş bir insanım çünkü büyükşehir belediye başkanlığı adeta başkanlık sisteminin küçük bir uygulaması demektir, oradaki başarı aslında genelde bunu da getirir diye düşündüm.

TÜRK TİPİ BAŞKANLIK

Şu anda dünyada Amerika'ya bakıyorsunuz başkanlık sistemi, Rusya'ya bakıyorsunuz başkanlık sistemi; bunlar dünyadaki iki önemli örnek. Şimdi bu iki önemli örneğin çalışma sistemleri farklı. Çalışma sistemlerinin farklı olduğunu bir kenara koyalım, diyorum ki biz geleneklerimizden de esinlenerek Türkiye'ye yakışan Türk tipi bir başkanlık sistemini devreye sokalım. Bu, Türkiye'ye çok daha hızlı bir şekilde kalkınma fırsatı verecektir diyorum, onun için bunu savunuyorum."

ARAP ÜLKELERİNE FETÖ UYARISI

FETÖ unsurlarının birçok Arap ülkesinde varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, hatta bazı yerlerde bunlara, Türkiye'ye farklı gözlerle bakanların imkan da tanıdığını belirtti.

MISIR FETÖ'YE YARDIM EDİYOR

Bu noktada dikkatli olunması gerektiğini anlatan Erdoğan, "Eğer bu yanlışın içerisine düşülürse, yarın onlar da bir bedel ödeme durumuyla karşı karşıya kalabilirler."uyarısında bulundu. Erdoğan, Arap dünyasında FETÖ'ye kimlerin yardım ettiği yönündeki soruya, "Örneğin Mısır." cevabını verdi.

YORUMLAR 8
  • fatin tarlacı 7 yıl önce Şikayet Et
    haydi reis özel kuvvetlerle pensilvanya ya bir operasyon yapsan o haini orada yok edip conilere gününü göstersen
    Cevapla
  • arkadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş kuru kuru söylemek bir şey ifade etmiyor adamlar sallamıyor ki senin dediğini icraat göstereceksin. Varsa sıkıntı çağır abd büyük elçisini ver ayarı yolla.
    Cevapla
  • tacettin 7 yıl önce Şikayet Et
    teröritsleri ve kanaklarını kurutuna kadar devam
    Cevapla
  • taşeron işçi 7 yıl önce Şikayet Et
    taşeron işçiler ne olacak reis?
    Cevapla
  • çevik 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sen ve senin Gibilerinin Sayılarını artırsın ki bu millet tekrar islamın sancaktarı olsun. Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik talebini veto edecek
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?