Kaynak: Barzani başarılı bir netice alamazsa...

Başbakan Yardımcısı Kaynak, "Şengal'de yeni bir Kandil oluşumuna asla müsaade etmeyiz" Barzani başarılı olamazsa TSK devreye girecektir dedi.

GİRİŞ 26.12.2016 06:55 GÜNCELLEME 26.12.2016 09:14
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Bizim güvenliğimiz  Suriye ve Irak'tan başlar. Sınırlarımızı sağlama almalıyız ama Avrupa da kendi  güvenliğinin Türkiye'den başlayacağını unutmamalıdır." dedi. 

BARZANİ BAŞARILI OLAMAZSA...

Barzani yönetiminin Şengal kararını da değerlendiren Kaynak, şu  ifadeleri kullandı:

"BM sözleşmesi sınırımız dışından bize gelen her türlü terör faaliyeti, ülke güvenliğine tehlike ve tehdit getiren her türlü faaliyeti yok etme görevi veriyor. Zaten o yüzden sözleşmenin verdiği o yetkiye istinaden Fırat Kalkanı Operasyonu'nu ve Kandil'e hava operasyonlarını yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız çeşitli defalar ilan ettiler MGK'nın çeşitli toplantılarının sonuç bildirisinde bunları açıkladılar, Şengal'de yeni bir Kandil oluşumuna asla müsaade etmeyiz. Bu ülkemize yeni bir mikrop yuvası kapısı açmak  demektir. Ülkemize yeni bir mikrop sirayet edecek bir merkezin oluşmasına Türkiye Cumhuriyeti hükümeti asla müsaade etmez. Tabii Barzani kendi egemenlik sınırları  içerisinde olduğu için kendi görevini yapıyor. Sayın Barzani'nin başarılı bir  netice alması en büyük dileğimiz ama olmadığı takdirde bunun gereğini Türkiye TSK  marifetiyle yerine getirecektir."

YORUMLAR 18
  • MilleT 7 yıl önce Şikayet Et
    Milletce Barzaniyi beklemeden harekete geçmek her zaman faydalıdır. Barzani oraya girdiğinde zaman geçince Türkiyeyede silah doğrultur. Peşmergede her türlü güvenilmez guruplar var.
    Cevapla
  • Tekrar 7 yıl önce Şikayet Et
    tsk o kadar beklerse iş işten gecer bir gece ansizin uçaklarimiz yerle bir etmeli sag çikan olmamali biz teröre karşiyiz...abd ye degil.ama bu topraklarda namlusunu TR çevirende şunu iyi ögretilmeli sonra abd de onlari kurtaramaz.işte o zaman abd bu topraklarda kendine oyuncak bulamaz
    Cevapla
  • bulut 7 yıl önce Şikayet Et
    barzani türkiyeye sıgındı yoksa abd yada avrupa girerdi alırdı barzaninin petrolünü.türkiye abd nin barzaniye saldırmasına engel oluyor.barzani türkiyeden yana ..biliyor türkiyeden koparsa başına ne gelicek esed gibi olurdu barzani
    Cevapla
  • balalı mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Barzani nin ipiyle kuyuya inilmez.ona hiç güvenilmez.DİKKAT
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'miz orayı temizleyip bölgenin barış ve güvenliği için orada kalsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar