Aysel Tuğluk kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Gözaltına alınarak gündeme gelen Aysel Tuğluk kimdir? HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Aysel Tuğluk kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Aysel Tuğluk kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 27.12.2016 08:58 GÜNCELLEME 27.12.2016 08:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

26 Aralık pazartesi günü itibariyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında gözaltına alınan Aysel Tuğluk kimdir? İşte biyografisi ve siyasi hayatı

AYSEL TUĞLUK KİMDİR?

Elazığ'da 1965 yılında dünyaya gelen Aysel Tuğluk, Zaza kökenli bir ailenin ferdidir. İstanbul Üniversitesi mezunu olan Aysel Tuğluk, Hukuk fakültesi diplomasına sahiptir. Mezuniyetinden sonra bir süre serbest avukat olarak çalışan Tuğluk, Toplumsal Hukuk Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olarak tanınmıştır. İnsan Hakları Derneğine de üye olan Aysel Tuğluk, Yurtsever Kadınlar Derneği'nin de kuruculuğunu üstlenmiştir. DTP eşbaşkanı olarak sık sık gündeme gelen Aysel Tuğluk, 23. dönem Diyarbakır milletvekili olarak TBMM 'de yer almıştır.

Bekar olan Aysel Tuğluk, 2007'de DTP bünyesindeki eşbaşkanlık görevini kongre sonucunda bırakmış ve 2009'da kapatılan DTP ile birlikte milletvekilliği görevini de noktalamıştır. 2011 yılındaki seçimlerde Van'dan bağımsız aday olan Aysel Tuğluk, milletvekili seçilerek yeniden meclise dönmüştür.

YORUMLAR 12
  • teo 6 yıl önce Şikayet Et
    elazığlıdır...bizim karşı köyden..siyasi düşüncelerimiz farklı olsada zazadır..genede allah rahmet eğlesin
    Cevapla
  • erdal erman amasya 6 yıl önce Şikayet Et
    merhaba allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Muharrem 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk sevici. zavallı ezik .
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Tipi zaza değil ERMENİ kadınlarını andırmaktadır.
    Cevapla
  • sosyolog 7 yıl önce Şikayet Et
    elazığlı değildir. zira elazığlılar vatanını sever. zazada değildir. zazalarda vatanını sever nankörlük yapmaz. dili dini görüşünüşe bizlere benzeyebilir. aklı fikri avrupadadır. o yüzden nereli olduğu önemli değildir. din devlet türk kürt düşmanıdır batı medeniyetindendir eli kalem tutan teröristtir bu kadın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV açıklaması!
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi