YSK referandum için 2 Nisan için hazırlık yapıyor

TBMM’de başkanlık sistemine ilişkin Anayasa teklifi görüşmeleri sürerken YSK da olası bir referandumun hazırlıklarına başladı.

YSK referandum için 2 Nisan için hazırlık yapıyor
YSK referandum için 2 Nisan için hazırlık yapıyor
GİRİŞ 15.01.2017 07:00 GÜNCELLEME 15.01.2017 07:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı sistemine ilişkin anayasa değişiklik teklifinin Meclis'teki görüşmeleri sürerken Yüksek Seçim Kurulu (YSK), referandum hazırlıklarına başladı. YSK'nın 2 Nisan tarihine göre hazırlık yaptığı bildirildi.

PUSULALAR KAHVERENGİ VE BEYAZ

Sabah'ın edindiği bilgiye göre YSK, referandum sürecini yönetmek için 30 genelge hazırladı. Referandum kararı Resmi Gazete'de yayımlanır yayınlanmaz düğmeye basılacak ve bu genelgeler yürürlüğe girecek. Genelgelerde sandık görevlileri; güvenlik, referandum süreçleri belirlendi. YSK, örnek oy pusulası da hazırladı. Referandumda yasa gereği beyaz 'evet', kahverengi 'hayır' anlamındaki pusulalar kullanılacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan kanun hükmünde kararname kapsamında yurt dışındaki seçmenler için yerleşik adres bildirme zorunluluğu kaldırıldı. CHP, bunun seçim yasası değişikliği anlamına geldiğini, Anayasa gereği referandumda bunun uygulanmayacağını belirterek YSK'ya başvurdu. YSK, "KHK ile seçim kanunlarında değil, Nüfus Kanununda değişiklik yapılmıştır " denilerek ret kararı verildi. Böylece adres bilgisi olmayan yurt dışındaki seçmenlerin kimlikleri ile oy kullanmasının yolu açıldı.

YORUMLAR 11
  • Bomba 7 yıl önce Şikayet Et
    Toplumsal barışı tesis etmeden bu referandum çok tehlikeli olabilir. O da ne derseniz gerçek mağdurlara devlet şefkatle yanaşmalıdır. İşten atılmış, ekmek yok, su yok, iş yok, hava bedava yaşa yaşayabilirsen. Bu bomba bir gün patlar, ülkenin mümtaz insanlarını terörle suçlarsan ve aç susuz ölüme terk edersen, ülkede barış ortamını tesis edemeyeceğin gibi, bizzat fetönün ekmeğinede yağ süreceksin. İyi dşünmeli böyle bir ortamla referanduma gitmek intihar olur.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    İdam da referandum içinde olmalı. Yoksa terör bitmez.
    Cevapla
  • Tayyar Sari 7 yıl önce Şikayet Et
    Arastirma sirketleri ve matbacilara gun dogdu :)) son senelerde iyi kazanmaya basladilar. Bir arastirma sirketi de biz acak.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden mart değil Nisan? İnsanlar Martdan sonra Köylerine ,çiftliğine çubuğuna gidiyor?.Referanduma katılım az olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!