Valilikten 'Ahmet Türk'e kelepçe' açıklaması

Ahmet Türk'e, cezaevinden alınıp sağlık kuruluşundaki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edilmesine kadar hiçbir aşamada kelepçe takılmadığı açıklandı.

Valilikten 'Ahmet Türk'e kelepçe' açıklaması
Valilikten 'Ahmet Türk'e kelepçe' açıklaması
GİRİŞ 27.01.2017 00:35 GÜNCELLEME 27.01.2017 00:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Elazığ Valiliğinden yapılan açıklamada, hakkında yürütülen adli soruşturma kapsamında halen Elazığ'da cezaevinde tutuklu bulunan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e, dün muayene için Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülmesi sırasında kelepçe takıldığı şeklinde bazı basın yayın organlarında haberler yer aldığı belirtildi.

KELEPÇE TAKILMAMIŞTIR

Açıklamada, "Ahmet Türk'e cezaevinden alınıp sağlık kuruluşundaki işlemlerinin bitirilmesine müteakip cezaevine teslim edilmesine kadar hiçbir aşamada kelepçe takılmamıştır." denildi.

T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Türk, dün sağlık raporu için Fırat Üniversitesi Hastanesi, oradan da heyete girmek üzere Eğitim ve Araştırma Hastanesi Rızaiye binasına götürülmüş, sağlık tetkiklerinin ardından sağlık raporu için heyete giren Ahmet Türk, daha sonra yeniden cezaevine gönderilmişti.

İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım 2016'da görevden uzaklaştırılan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Türk, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde 21 Kasım 2016'da gözaltına alınmış ve 24 Kasım 2016'da tutuklanmıştı.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Ahmet Türk, 15 Ocak'ta Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmişti.

YORUMLAR 3
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Kime takacaksiniz ve neden bu ayrim herkezden farki nedir ahmet turkun piskin piskin kelepce takilmamisdir diyosunuz milletide sinirlendiriyosunuz
    Cevapla
  • kara meded 7 yıl önce Şikayet Et
    kime takacaksınız
    Cevapla
  • özkan 7 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel bir soru cevabını kim verecek bekliyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Özgür Özel'den yeni anayasa açıklaması
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...