Terörist Opçin asker 'abisi' çıktı

Vatan haini Tuncay Opçin’in, 90’lı yıllarda FETÖ’nün asker abiliğini yapan isimlerden biri olduğu ortaya çıktı.

Terörist Opçin asker 'abisi' çıktı
Terörist Opçin asker 'abisi' çıktı
GİRİŞ 19.02.2017 17:17 GÜNCELLEME 20.02.2017 09:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün kilit tetikçilerinden biri olan Tuncay Opçin'in 90'lı yıllarda asker abiliği yaptığı ortaya çıktı. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün askeriye yapılanması içindeki öğrencileri takip eden 'abi'lerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ifade veren Ömer G., 91 yılında Opçin'le tanışma hikayelerini anlattı. Darbe girişimine katılan Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan, Yaşar Özbek ve Oğuz Yalçın'la beraber 1991'de İstanbul'a gittiklerini söyleyen Ömer G., "İstanbul Avrupa yakasında Tuncay Opçin isimli bir şahsın evine gittik. Bu şahsın yapının kendisinden daha kıdemli ve daha eski bir elemanı olduğunu öğrendim" dedi.

ETKİLİ BİR GÖREVDEYDİ

Opçin'in İstanbul'daki evine gidene kadar kendisini tanımadığını söyleyen Ömer G. ifadesine şöyle devam etti: "Sedad Arıcan, Yaşar ve Oğuz bana daha önceden tanıdıkları yapı içerisindeki askeri öğrenciler ile ilgilenen Tuncay Opçin isimli abilerinin olduğunu söylediler. Evine gittiğimizde benim Opçin'le tanışmamı istediler. Bu 3 kişi Opçin'le çok samimiydi. Evde konuştukları sırada Opçin başka askeri öğrenciler ile ilgileniyordu. Başka grupları takip ettiğini anladım. Bu şahsın tarih bölümü okuduğunu hatırlıyorum. Daha sonradan Aksiyon dergisinde yazıları çıkmaya başladı. Bu nedenle kendisini medyadan takip ediyordum. Opçin'in askeri öğrencileri takip noktasında etkili ve yetkili birisi olduğunu düşünüyorum."

Darbeci albayla sır görüşme

Balyoz'da kumpas davasında da şüpheli olan ve 35 yıldan 75 yıla kadar hapsi istenen Opçin'in askeri bağlantıları örgütte kilit bir rol oynadığını gözler önüne seriyor. Balyoz davasının başlamasına sebep olan seminerin koordinatörlüğünü yürüttüğü belirlenen Kurmay Albay Muhammet Tanju Poshor'un Tuncay Opçin'le telefonla çok sayıda görüşme gerçekleştirdiği tespit edilmişti. Poshor'un son olarak NATO'nun Kosova'da güvenliği sağlamakla yetkili barış gücü olan Kosova Force'da görev yaparken izin alarak darbe girişimine katılmak için Ankara'ya geldiği ortaya çıkmıştı. Darbe girişimi sonrası yaralanarak GATA'ya kaldırılan Poshor tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yeni Şafak

YORUMLAR 7
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu hainlerin elebaşıları yurt dışında 3-5 tanesi temizlenince hainliği keserler mit yapacak bunu
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    bu tür alçakları kasetle kadınla şeytan locaefendi bağlamış kendine köle etmiş para da işin içine girince tam olmuşlar haşhaşi çoğunluk böyle malesev
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bunun gibi tipler insanların hakkını yiyip bir yerlere gelmişler sınav sorularını çalarak sonrada adam diye ortada geziyorlardı
    Cevapla
  • bulut 7 yıl önce Şikayet Et
    en evvel zamanda öğrencilere el atan hainlerden biri.. o zaman da azılı imiş. şimdi de azılı.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    ..Allah ım sen ülkemizin yardımcısı ol...bunlar ne biçim insanlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…