Mustafa Yeneroğlu kimdir? Aslen nerelidir

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu kimdir? Alman televizyon kanalı ZDF'de Almanya'ya zor sorular yönelten Mustafa Yeneroğlu aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Mustafa Yeneroğlu kimdir? Aslen nerelidir
Mustafa Yeneroğlu kimdir? Aslen nerelidir
GİRİŞ 06.03.2017 17:23 GÜNCELLEME 06.03.2017 17:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mustafa Yeneroğlu kimdir? 

1975 senesinde Bayburt'ta dünyaya gelen Mustafa Yeneroğlu doğma büyüme Bayburtludur.  1976 yılında ailesinin Almanya’ya göç etmesi dolayısıyla 1 yaşından beri Almanya’nın Köln kentinde yaşamaktadır. Almanya’da ilk, ortaokul ve lise eğitiminden sonra 2000 yılında Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ayrıca fark dersleri vererek 2007 yılında da 9 Eylül Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

ÇALIŞMALARI

1987 tarihinden beri sivil toplum çalışmalarında aktif olarak görev almaktadır. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev yaptı. Gençlik Teşkilatı idareciliği, Hukuk Müşavirliği, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden sonra 2011-2014 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı ve en son olarak Genel Sekreter olarak görev yaptı.

Anayasa Hukuku, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) mevzuatı, Avrupa ülkelerinde din-devlet ilişkileri, Azınlık Hukuku, Almanya Dinî Cemaatler Hukuku, Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku, din özgürlüğü, ayrımcılık, göç politikaları, diaspora politikaları, yurt dışı kültür, eğitim ve din politikaları ile ilgili çalışmalar yaptı.

Göçmen, azınlık hakları ve Avrupa’da yoğunlaşan İslam düşmanlığı ile ilgili siyasi ve hukuki çalışmalarda yer aldı ve üç yüzden fazla davayı takip etti.

Ayrıca Avrupa’da yayımlanan Perspektif dergisinin genel yayın yönetmenliğini ve kültür-sanat ve felsefe dergisi Sabah Ülkesi’nin yayın sorumluluğunu üstlendi. Türkiye dışında yaşayan vatandaşlarımızın dillerini, kültür ve kimliklerini muhafaza etmeleri için Türkçe yayınların arttırılması konusunda çeşitli çalışmalar yaptı ve bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçirerek ilmi ve kültürel hizmetlerde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Şefik Karakelle 7 yıl önce Şikayet Et
    Gene Almanyada bir tv oturumunu izledim, özgüveni oldukça yüksek, donanımlı bilgi ve yetenek sahibi bir siyasetçi olarak ilk tanıdım. Ayrıca bir hemşerim olduğunu öğrendim, kendisiyle iftihar ediyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor