Mercek altındalar! 3'ü kapatıldı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı vakıflara ilişkin “İçişleri Bakanlığımız vakıflar hakkında çalışma yapıyor" dedi.

GİRİŞ 13.04.2017 10:42 GÜNCELLEME 13.04.2017 11:47
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Kaynak, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“DİYARBAKIR ŞÜPHESİ”

Türkiye’de Suriye’den göç hareketleri başlayınca 48 yabancı sivil toplum kuruluşunun göç ve göçmen konusunda çalışma yapmak üzere İçişleri Bakanlığı’ndan izin aldığını ifade eden Kaynak, “Ben, kuşkulandım. Bunların en çok faaliyet göstermek istediği üç yer var, Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır. Diyarbakır Türkiye’de göçmenlerin en az olduğu illerden biri. Herkesin oraya kendi projektörlerini çevirmesi ve orada faaliyet izni istemesi garip” dedi. 

TÜMÜ MERCEK ALTINDA

Türkiye, DEAŞ, PKK/PYD ile mücadele ederken, bunların çok fazla faaliyetlerinin olduğunun görüldüğünü belirten Kaynak, şöyle devam etti: “Şu anda İçişleri Bakanlığımız tüm vakıflar hakkında bir çalışma yapıyor. Biz de bir çalışma yapıyoruz AFAD olarak. İstiyoruz ki vakıf faaliyetleri adı altında Türkiye’nin milli birliğini bozucu faaliyetler olmasın. Misyonerlik faaliyetlerine izin vermeyelim. Herkese ideolojisini, kendi görüşünü, meşrebini, mezhebini aşılayacağı bir imkan ortaya koymayalım. Sahadaki yardımları koordine eden, düzenleyen ve öyle dağıtan bir sisteme geçelim. İnşallah masum sebeplerle buradadırlar diye düşünüyorum ama Türkiye’deki Alman vakıfları ve başka diğer vakıflar hep tartışma konusu olmuştur. Bu Alman vakıflarıyla ilgili İçişleri Bakanlığımızın bir çalışma içerisinde olacağını bekliyorum.”

“3 VAKIF KAPATILDI”

“Türkiye’de İçişleri Bakanlığımız tarafından 3 vakfın faaliyetlerine son verildi” diyen Kaynak, “O vakıfların faaliyetine son verilince beni Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi ziyaret ettiler. Avrupa Birliği’nden ziyaretçilerim oldu, bu faaliyetlerin ne için engellendiğini öğrenmek ve bundan sonra çalışmalar için hangi şartlarda çalışmalara izin verileceğini öğrenmek maksadıyla” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatanımızı parçalamak, hıristiyanlaştırmak isteyenlere geçit yok ; bunca sıkıntıdan sonra onlara yol vermek evvela şehitlerimizin canını incitir.
    Cevapla
  • alivelidelii 6 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı ve yerli işbirlikçi tüm vakıflar kapatılmalı. Hem biz kapattığımız vakıf için niye hesap veriyoruz? Hesap vermek zorunda mıyız? Adamlar vakıf kapatıldı diye hesap soruyor.
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle alman vakıflarının Tamam'ı kapatılması şart. Işte Hitler'in Almanyasina özenen hollanda gibi devletçikler dahil vahşeti günümüzde güncellendi. Her alman potansiyel bir ajan, potansiyel bir katil adayıdir. Onun için insanlık suçu işledi, işlemeye devam ediyor.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye içinde terörist faaliyetleri ayan beyan ortada olan bu vakıfların hepsi en kısa sürede kapatılmalı.
    Cevapla
  • Mehmedim 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yabancı vakıf kamuflajındaki casus cenneti olmaktan kurtarılmalı, toplumsal kumpasların çıbanbaşıdır bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde