YÖK Başkanı eyleme katılacak mı?

YÖK Başkanı, ADD'nin 14 Nisan'da tertip ettiği eyleme katılıp katılmayacağını açıkladı. Teziç, meclis'ten çıkacak seçim sonucuna karşı çıkacak mısınız? sorusuna da yanıt verdi:

YÖK Başkanı eyleme katılacak mı?
YÖK Başkanı eyleme katılacak mı?
GİRİŞ 05.04.2007 13:18 GÜNCELLEME 07.11.2017 12:02

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, 14 Nisan'da Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği Tandoğan Meydanı'ndaki mitinge katılmayacağını açıkladı. Teziç, Anayasal Kurumun başında olan biriyim. eyleme katılamam. Ama yürüyüşe katılmak isteyen katılır' dedi.

Teziç eylemle ilgili başka bir soruya da, 'Toplantı ve gösteri yürüyüş hakkı kimsenin tekelinde değildir. Bu herkesin tercihine bağlıdır. Herkes özgürlüklerini kullanabilir.' şeklinde yanıt verdi.

Eleştirilerin öğretim görevlilerinin en doğal hakkı olduğunu savunan Teziç, toplumu aydınlatmanın görevleri olduğunu ifede etti.

Erdoğan Teziç, cumhurbaşkanlığı seçim sonucu ile ilgili soruyu da, 'Meclis kararına karşı çıkma gibi bir durumumuz olamaz.' şeklinde cevapladı.

Teziç okuduğu metnin mevcut bulunan bütün rektörler tarafından ittifak edilen bir metin olduğunu da açıkladı.

 

  • Rektörler Köşk açıklaması yaptı
    YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili Türk Rektörler Komitesi adına açıklama yapıyor. Rektörler, üstü kapalı 'Erdoğan Köşk'e çıkmasın' dedi.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas: Savaşı sona erdirmeyen ateşkes teklifini kabul etmeyeceğiz
Süper Lig devi büyük oynuyor! Di Maria ve Hermoso