CHP'de 'Kızılbaş' kavgası! Tüm üyeler istifa etti

CHP Çevrecilik Komisyonu üyesine Canpolat’ın sekreterinin ‘Kızılbaş’ demesiyle parti yine karıştı. Canpolat, gereken tavrı göstermeyince üyelerinin tamamı istifa etti.

CHP'de 'Kızılbaş' kavgası! Tüm üyeler istifa etti
CHP'de 'Kızılbaş' kavgası! Tüm üyeler istifa etti
GİRİŞ 17.05.2017 09:51 GÜNCELLEME 17.05.2017 09:56
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Referandum sonrası Fikri Sağlar’ın verdiği röportajla karışan CHP şimdi de ‘Kızılbaş’ söylemiyle çalkalanıyor. İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın göreve gelmesiyle kurulan Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu‘nda bir görevliye Canpolat’ın sekreterinin ‘Kızılbaş’ demesi üzerine başkanlık karıştı. Komisyon üyeleri bu mezhepsel ayrımcılığa karşı Canpolat’tan bu kişinin partiden gönderilmesini talep etti. Canpolat'ın tavır göstermemesi üzerine de üyelerin tamamı istifa etti. Komisyon Başkanı Zafer Murat Çetinbaş, “Biz yıllardır Güner Ümit’i linç ettik” diyerek Canpolat'a tepki gösterdi. Komisyon üyeleri açıklamasında CHP'yi yerden yere vurdu: Biz önce kendi içimizdekilere sahip çıkacağız ve çıkmasını öğreteceğiz.

PARTİNİN EN BÜYÜK SORUNU ÖZGÜVEN

CHP'de genel başkanlık adaylığını açıklayan ilk isim olan Muharrem İnce, katıldığı bir canlı yayında partide en büyük sorunun büyük bir özgüven eksikliği olduğunu kaydetti. "Biz zaten yüzde 25'iz. Sayın Erdoğan yüzde 10'lardaydı… Geldi, ikna etti bu milleti, yüzde 50 yaptı" diyen İnce açıklamalarına şöyle devam etti: Niye kendimize güvenmiyoruz. Ben ikna edebileceğimizi inanıyorum. Ancak ben TV kanalında Başkan için bir açıklama yapmam. Bu Kılıçdaroğlu ile ilgili değil, hepimizle ilgili. ‘Biz zaten yüzde 26'yız. Yapsak yapsak yüzde 30 yaparız' bizim bu algıyı değiştirmemiz lazım.

Akşam

YORUMLAR 101
  • Görele 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar Kızılbaş demek kötü bir şey değil Osmanlı bu kişilerin belli olmasını temin etmek için anlamak için başlarına Kızıl bir kavuk koymuş Bunlar Alevi işte bugünkü Türkiye'de olan camiye karşı olan Cem evine giden kişiler Bunlar belli olsun diye başlarına Kızıl bir kavuk koymuş kızılbaşlık bu başka bir şey değil kötü bir şey de değil belli olmazları için yapılmış bir işlem
    Cevapla
  • leventk 6 yıl önce Şikayet Et
    Asıl önemli nokta burası, alevi, dersimde alevi katleden partiye oy veriyor, tutuyor, bunun psikolojik, siyasal açıklaması nedir ki. Benim kanımca , sünnilere öyle bir kin güdüyorlar ki, dersim katliamı konu olunca, kendi zihniyetlerindeki parti , sünnilere karşı zarar görmesin diye susuyorlar.
    Cevapla
  • deli..dolu 6 yıl önce Şikayet Et
    ben üzülürüm üzülürüm,de Alevi dedelerimize ninelerimize teyzelerimize amcalarımıza ablalarımıza abilerimize üzülürüm ya bu chp hiiç 1 zaman alevileri istemedi sevmedi enn çookk zararı chp vermiştir.,şimdi Tunceli"DERSİM"katliamı ortada dururken hala bu partiye oy verenlerin artık ALLAH ıslah etsin akıl fikir versin.,bazı sözüm ona alevi derneklerinin ben Açık ve NEET yazıyorum alevilikle kesinlikle ama kesinlikle alakası ilgilisi yoktur tek amaçları var oda abd batı ab nato çıkarları için kullanmak.,
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Neyin kavgası bu Kızılbaş demiş zaten chp hdp hepsi Kızılbaş
    Cevapla
  • fsm túrk 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha beter etsin.Bu ülkenin en büyük sorunlarından biride chp.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!