AK Parti'den flaş değişiklikler!

AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı, tüzükte 9 maddede değişiklik yapıldığını açıkladı.

GİRİŞ 20.05.2017 11:11 GÜNCELLEME 20.05.2017 11:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, 9 maddeden oluşan tüzük değişikliği kapsamında, parti tüzüğünün 4. maddesine, 16. fıkra olarak "AK Parti, çoklu devlet geleneğimizin üzerine bina edildiği 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' ilkesini siyasetinin merkezi olarak görür. Milletin tüm fertleri, hiçbir ayrım gözetilmeksizin ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşları tek bir milleti teşkil eder. Bayrağımız, bağımsızlığımızın ortak sembolüdür. Şehitlerimizin emaneti olan, milletimizin üzerinde yaşadığı, bayrağımızın özgürce dalgalandığı toprak vatanımızdır. Devlet, milletimizin ortak eseridir.

RABİA AYRINTISI

AK Parti yukarda belirtilen temel amaç ve hedefler doğrultusunda 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder." ibaresinin eklendiğini bildirdi. 

GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, parti tüzüğünde yapılan değişiklikle genel başkan vekilliği ihdas edildiğini belirterek, tüzüğe "Genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda genel başkan vekili, MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder." ibaresinin konulduğunu söyledi. 

AYRINTILAR GELECEK...

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 9
  • koyun ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin adı OSMANLI evlad ı fatihan maaşallah
    Cevapla
  • cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun devlet bahçeliye ve mhpye. akp yi nasıl da yola getirdi. Türk ulusalcığının ana ilkelerinden dördünü nasıl da akpnin tüzüğüne yerleştirdiler. referandumda akp için verdiğimiz evet oyları helal hoş olsun şimdi. iyi ki de büyük liderin sözünü dinledik, iyi ki de içimizdeki hainleri dinlemedik de evet dedik. bahçeli büyük adamsın.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek millet kavramını atın artık yazıktır. İslama göre millet kavramı Millet-i İbrahim olan Hanif din İslâm'ı temsil eder. Türkiye Laik Cumhuriyeti ise İslâmı referans almadığı için bu kavramı islami bir düşünceye yoramaz dolayısıyla bu kavram kendine müslümanım diyen bir şahsın kavramı olamaz. Şayet partinin kastı ırk/asabiyet ise bu zaten ırkçılıktır. Bir Türk ırkına mensup müslüman olarak sizlere tavsiyem bilmediğiniz islam adına saçma sapan yorumlar yapmayın. Ancak islam dışı her türlü düşüncede yorum yapın.
    Cevapla
  • MILLI MILLET 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de yasayan bütün irklar birer millettir...Her söze baslarken Türk,Kürt,arap,laz,cerkez,pomak su bu demenin ne faydasi oluyor birlige..Milyon kere dedik,artik bir olma zamani.Herkes irkini taniyor sonucta.
    Cevapla
  • YENİ OSMANLI 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu milletin adı nedir. Bu milletin adı:"TÜRK MİLLETİ" dir yazarsanız mutlu oluruz!!!
    Cevapla
  • Egeliden 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu milletin feraseti gönlü zenginliği sağ duyusu olmasa Ak Parti diye bir parti olmaz,bu ülke kurda kuşa yem olur çoktan parça pinçik edilirdi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor