HDP'den tarihi itiraf!

Tutuklu bulunan HDP'li Ayhan Bilgen, Kobani olaylarıyla ilgili olarak "bu bir iç savaş provasıydı" itirafında bulundu.

GİRİŞ 09.08.2017 09:58 GÜNCELLEME 09.08.2017 12:50
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 6- 8 Ekim Kobani olayları öncesinde HDP MYK'sının yaptığı sokağa çıkma çağrısına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 31 Ocak günü tutuklanan parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Suç işlemeye alenen tahrik' ve 'Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma' suçundan 11 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

6- 8 EKİM OLAYLARI İÇ SAVAŞ PROVASIYDI

Eski HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, hakim karşısına çıktı. Bilgen, kendi çağrılarıyla gerçekleştirilen 6- 8 Ekim Kobani olayları ile ilgili de itirafta bulundu.

Bilgen "6- 8 Ekim'de bu ülkede bir iç savaş denemesi yapılmıştır. Bu çatışmalarda kimin ne kadar rolü olduğu araştırılmalıdır." dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulundan yapılan açıklamanın ardından 6-8 Ekim 2014'te 36 ilde meydana gelen sokak olaylarında ikisi polis 45 kişinin yaşamını yitirmişti.

HDP Genel Merkezinin twitter sosyal paylaşım sitesinden "Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK'dan halklarımıza acil çağrı, Kobani'de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarının ve AKP iktidarının Kobani'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz." şeklindeki mesaja yer verilmişti.

 

YORUMLAR 51
  • İsim 6 yıl önce Şikayet Et
    Sözde kürdü der diye bir bilgi edinme ve toplanma merkezi vardı burada kürt gençleri bilinçli olarak dinsizleştiriliyordu ve burada ders gören okumuş okumamış gençlerin hepsi allahı inkar ediyor allah kabul etmesin dikkat etmek lazım bu tür insanlara çocuklarımızı bunlar gibi allahı inkar edenlere teslim etmeyelim lütfen
    Cevapla
  • akıllı ol 6 yıl önce Şikayet Et
    dünya için ahiret yazık sana
    Cevapla
  • Memoral 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin gücünü göreceksiniz 30 40 sene sonra hiç birimiz yokuz ölürüz ama Türkiye dünyanın en güçlüsü olacaktır
    Cevapla
  • isa 6 yıl önce Şikayet Et
    54 Kisinin kani var üzerinizde. Demek ic savas provasi ha. ´´BIR KISIYI ÖDÜRÜRSEN BÜTÜN INSANLARI ÖLDÜRMÜS GIBI OLURSUN, BIR KISIYI DE KURTARIRSAN BÜTÜN INSANLARI KURTARMIS GIBI OLURSUN´´ Ayeti kerime. Düsünün birkere siz üc günlük (size göre prova) zamanda 54 kisinin kanina girdiniz.
    Cevapla
  • avcı 6 yıl önce Şikayet Et
    tilkiyi nerde görsek tanırız :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi