Erdoğan: İsrail işgal teşebbüslerine son versin

Mescidi- Aksa gerilimi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail işgal teşebbüslerini son versin" dedi.

GİRİŞ 28.08.2017 18:40 GÜNCELLEME 29.08.2017 09:03
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. 

Mescid-i Aksa gerilimine değinen  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dört asır boyunca Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya hizmet etme şerefine nail olmuş bir ülke olarak bu mukaddes şehrin asla çatışma, kan ve gözyaşı ile gündeme gelmesini istemiyoruz. Bölgede kalıcı barış ve huzurun yolu bellidir. Bu yol, 1967 sınırları dahilinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasıdır. İsrail yönetiminin, iki devletli çözüm ihtimalinin altını oyan bu işgal teşebbüslerine artık bir son vermesi gerekiyor" dedi. 

İki devletli çözümün, aynı zamanda uluslararası toplumun Filistin halkına karşı tarihi bir yükümlülüğü olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: 

Soruna çözüm bulunması, barışın sağlanması sadece Filistinli kardeşlerimizin değil, aynı zamanda İsraillilerin de hayrınadır. Son hadiselerde de gördüğümüz gibi gerilimi tırmandırmanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Türkiye olarak her zaman barış sürecini canlandırmaya yönelik çabalara destek verdik, vermeye de hazırız. Burada başarının anahtarının Filistinlilerin hak ve hukukunun korunmasından geçtiğinin de bilinmesi gerekiyor

ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E ÇAĞRI

İsrail'e işgal teşebbüslerine son vermesi çağrısında bulunan Erdoğan, "İsrail işgal teşebbüslerini son versin.Bizim çocuklarımız gibi Filistinli çocuklarında bayram sevincini yaşamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

Gazze'de inşa ettiğimiz hastanenin tıbbi donanımını tamamlıyoruz. Filistin'in FETÖ karşısında kararlı tutumu için teşekkür ederim. Filistinli kardeşlerimize vize serbesitisi tanıyacağız. Cenin'de 5 bin Filistinli kardeşimize iş sağlayacak bir çalışma yürütülüyor. UNESCO'nun aldığı karar büyük önem taşıyor. Filistin hükümetine 10 milyon dolarlık bir hibe vereceğiz. Aziz kardeşim Abbas geçtiğimiz Ekim ayında FETÖ karşısında dayanışma sergilemek için gelmişti. 

"TÜRKİYE'NİN İSLAM ZİRVESİNE BAŞKANLIK ETMESİNİ ÖNEMSİYORUM"

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ise şöyle konuştu:

"Resmi karşılama töreninden dolayı teşekkür ederim. Bu Filistin halkının bağımsızlık arzusunna ne kadar önem verdiğinizin göstergesidir. Cumhurbaşkanına son gelişmeleri aktardım. ABD Başkanı Trump'ın çabalarını ilettim. Bizim tek arzumuz Filistin'de 1967 yılı sınırları içinde bir ülke kurmaktır. İsrail'in yaptıklarına karşı takındığınız tutum için teşekkür ederim. Filistin'de inşa ettiğiniz hastaneler, okullar, sanayi kurumlarının kurulması için teşekkür ederim. Öte yandan Türkiye'nin İslam Zirvesi'ne başkanlık etmesini önemsiyoruz. Tüm üye ülkelerin topluca hareket etmesini önemsiyoruz"

YORUMLAR 31
  • Vangolu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün oyün muslumanlarin üzerine oynaniyo görmeyen sesini çıkarmayan haindir kilicdaroglu sana bi tafsiyem var.28.Ağustos 2017 tarihli takvim gazetesinin 16 sayfasını okumani görmeni istiyorum prf.Günter Meinl,dediklerini oku ne halde olduğunu gör
    Cevapla
  • Ces 6 yıl önce Şikayet Et
    Sözde değil özde olmalı
    Cevapla
  • isviçreli 6 yıl önce Şikayet Et
    israil bu cagridan cok korkmus .sanki bizi takiyor kendi kendimize havalara giriyoruz.
    Cevapla
  • gizem 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapmamizi bekliyorsun savasmi acalim bizden baska arap ulkesi yokmu dunyada
    Cevapla
  • kara 6 yıl önce Şikayet Et
    Rte sanki bu ümmetin annesi ve babası gibi.Allah basimizdan eksik etmesin.Amin.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    arakana girelim artık
    Cevapla
  • halit 6 yıl önce Şikayet Et
    Koskoca Islam dunyasinda bir tek bizmi variz herkese sahip cikacak bizim derdimiz bize yeter
    Cevapla
  • yama 6 yıl önce Şikayet Et
    Arakan a girmek mi Arakan i harita bir bul once oyle yorum yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!