AB Bakanı Çelik'ten Almanya'ya 'düello' tepkisi!

Almanya'da Türkiye karşıtlığı üzerinden liderlerin seçim öncesi yaptığı düelloya Cumhurbaşkanlığı'nın ardından Hükümet'ten de tepki geldi.

AB Bakanı Çelik'ten Almanya'ya 'düello' tepkisi!
AB Bakanı Çelik'ten Almanya'ya 'düello' tepkisi!
GİRİŞ 04.09.2017 16:41 GÜNCELLEME 04.09.2017 16:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

B Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, resmi Twitter hesabı üzerinden Almanya'daki liderler düellosuna sert tepki gösterdi.

Almanya'da genel seçimler öncesi düzenlenen Merkel-Schulz düellosuna Türkiye karşıtlığı damgasını vurmuştu.

Bakan Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Dünkü Merkel-Schulz tv karşılaşması dünyanın her yerinde ibretle izlendi. Görülüyor ki seçime giderken Almanya'nın Türkiye ve mültecileri iç politika konusu yapmaktan başka derdi yok. Bu tv gösterisinden herkes için kritik sonuçlar çıktı. Seçim vaadi olarak Alman siyasetçiler Türkiye'ye söz söyleme yarışına giriyorlar. Türkiye ile Almanya arasında iyi ilişkiler olması herkesin yararınadır. Alman siyasetçilerin bu özensiz dilden vazgeçmesi gerekir. Türkiye-Almanya arasındaki ilişkileri zehirlemeye çalışan bu özensiz dil, Almanya için ciddi bir sorundur.

Schulz seçimde başarısızlık psikolojisiyle, Türkiye'ye karşı, bize kapalı kapılar ardında söylediklerinin tam tersini ifade ediyor. Merkel de bundan geri kalmamak için aynı siyasetsizleşme pozisyonuna yuvarlandı. Schulz'a Weimar Cumhuriyeti'ni tahrip eden popülizm hakkında daha çok okumasını tavsiye ederim.

O zamanki tahripkar popülizmin güncellenmiş hali olarak konuşuyor Schulz.Türkiye ile müzakereleri kesmekten bahsediyor. Avrupa'yı içe kapatmaya karar vermektir bu. Türkiye ile müzakereleri kesmekten bahsetmek, AB'nin kurucu değerlerine saldırmaktır. Schulz'un misyonu bu mudur? Müzakere yeteneğini kaybetmiş bir AB istiyor birileri. Müzakeresiz bir AB, "birlik" olmayan Avrupa kapısını açmaktır. AB değerlerinin yerini popülizm kriterleri alıyor bu söylemlerde. Tuğlaları popülizm olan bir Berlin Duvarı inşa ediyorlar.

Emir vermeye çalıştığını gördük

Bazı Alman siyasetçilerin bu tavrı tüm Avrupa'yı popülizmden inşa edilmiş bir Berlin Duvarı ile kuşatmaktır. Bazı Alman siyasetçilerin seçim kampanyalarında AB kurumlarına ve AB devletlerinin hükümetlerine açıkça emir vermeye çalıştığını gördük.

'Almanya Birleşik Devletleri' zannediyorlar

Bu siyasetçiler AB'nin ne olduğundan habersiz, AB'yi "Almanya Birleşik Devletleri" zannediyorlar. Türkiye'ye olduğu gibi AB değerlerine ve kurumlarına da saygı göstermiyor bazı Alman siyasetçiler.

Avrupa'nın, tüm AB kurumlarına emir verebileceğini zanneden bazı Alman siyasetçilerden müteşekkil bir ağır sorunu ortaya çıktı. Almanya'nın iç politikası çerçevesinde, Türkiye ile AB müzakerelerinin kesilmesinden bahsetmek bir AB krizidir.

Bir Avrupa devleti ve Avrupa demokrasisi olarak Türkiye başı dik şekilde yoluna devam eder. Eğer eleştirilerinde samimi olsalardı 23 ve 24. fasılları açma çağrımıza olumlu karşılık verirlerdi.

Pandoranın kutusu açılmıştır

AB mekanizmalarını çalıştırmak yerine AB'yi Almanya politikasının enstrümanı gibi kullanmaya çalışıyorlar. Esef verici şekilde mültecilere karşıt tutum geliştiren Alman iç siyaseti Almanya demokrasisinin sorunudur. Bazı Alman siyasilerin AB kurumlarına ve devletlerine "emir" yağdırması ise bir Avrupa sorunudur. Marine Le Pen ile aynı dili kullanan Schulz'un sosyal demokrasiye yaptığı kötülüğün Alman siyasetine sirayet etmemesi gerekirdi. Bu tabloda Türkiye için mesele yoktur. Ama Almanya siyasi kültürü için tarihi dersleri hatırlatacak şekilde pandoranın kutusu açılmıştır.

YORUMLAR 6
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel cevaplar vermişsiniz Sayın Bakanım tebrikler…
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hak dine gerçek iman kimdeyse, güç her zaman ondadır. Merhameti enayilik olarak algılayanlar cezasını çok ağır çekecek.
    Cevapla
  • Hhh 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye avrupa ve amerikayi birakmadigi müdetce adam olamaz.
    Cevapla
  • bir no. adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeyi birakamayan Ab ve Abd dir.tarihte Turkler hicbir zaman kimseye bagimli olmamistir.Turkler olmasin butun dunya batar
    Cevapla
  • doktor 6 yıl önce Şikayet Et
    hem ab ye karşıyım diyorsunuz hem de AB bakanına konusma yaptırıyorsunuz. AB bakanı ne iş yapar ?
    Cevapla
  • doğruları konuşan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilmem. Acaba AB ülkelerinde de Türkiye bakanları var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 27 saattir giderilemedi
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!