Erdoğan'dan BM çıkışı: Mümkün değildir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM binasının karşısında bulunan yeni Türkevi binasının temel atma töreninde konuştu.

Erdoğan'dan BM çıkışı: Mümkün değildir!
Erdoğan'dan BM çıkışı: Mümkün değildir!
GİRİŞ 18.09.2017 21:44 GÜNCELLEME 18.09.2017 21:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Erdoğan, BM teşkilatının tüm eksiklerine rağmen dünyada herkesin sesini duyurabildiği, sorunlarını ve çözüm önerilerini gündeme getirebildiği yegane küresel çatı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

TEHDİTLER ARTIK DEĞİŞMİŞTİR

"Ancak dünya artık Birleşmiş Milletlerin kurulduğu dönemdeki dünya değildir. İkinci Dünya Savaşı artık gerilerde kaldı ve o dönemdeki beş ülkenin daimi üyeliğiyle geleceğe yürümek, bu adaletle bağdaşır bir durum değildir, dünya barışını da sağlamaya yönelik bir yapı asla değil. Ülke sayısı misliyle artarken, tehditler de biçim ve ölçek de artık değişmiştir.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İN REFORME EDİLMESİ ŞARTTIR

Bu tehditlerle mücadele için yeni yöntemler geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Birleşmiş Milletler'in, değişen şartlara ayak uydurmak için reforme edilmesi şarttır. Örneğin bu yılki gündemde reform var ama bu reform yine bizim anladığımız bir manada bir reform değil.

Asıl olan Birleşmiş Milletler'in yapısı üzerindeki reformdur. Bu reform gerçekleşmediği sürece sağlıklı bir Birleşmiş Milletler yapısı veya çalışması görmek de mümkün değildir."

Türkiye'nin, kurucu üyesi olduğu BM'nin ihtilafların önlenmesi ve çözümü, barışı koruma faaliyetleri, kalkınma ve insani yardımlar gibi çalışmalarına önemli katkılarda bulunduğuna işaret eden Erdoğan, bölgesel merkez olma yolunda hızla ilerleyen "İstanbul'un aynı zamanda BM Merkezi olmasını" teklif ettiklerini anımsattı.

YORUMLAR 6
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Yürü Reis senden başka Dünya Lideri kalmadı. Nal topluyorlar ardından.
    Cevapla
  • RİZELİM 6 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş millete de ayar çekilmesi lazım.Reisimizin gücü bunlara da yeter
    Cevapla
  • aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    istanbul arap merkezi olsun
    Cevapla
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    bu olmadı işte ağa sen İstanbul'u merkez yaparsan adamlar sahiplenir biz Bmnin güvenlik konseyinin daimi üyesi değiliz ki merkez olsun
    Cevapla
  • Osmanlı_Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    daime üye olmak istiyor anlamadın mı!
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Olur olur, bal gibi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı