Yüksekdağ'ın davalarına "yetkisizlik" kararı

Diyarbakır'da, eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan açılan iki davada "yetkisizlik" kararı verildi

Yüksekdağ'ın davalarına "yetkisizlik" kararı
Yüksekdağ'ın davalarına "yetkisizlik" kararı
GİRİŞ 14.11.2017 10:31 GÜNCELLEME 14.11.2017 10:31
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Eski HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında, "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan Diyarbakır'da açılan iki davada "yetkisizlik" kararı verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Yüksekdağ hakkında hazırlanan 2 iddianameyi kabul eden 10. Ağır Ceza Mahkemesi, dava dosyası üzerinde "yetki" incelemesi yaptı.

"Yetkisizlik" kararı veren mahkeme, sanığın iddianamedeki eylemlerden yargılamasının yapılması için dosyanın yetkili ve görevli nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Mahkemenin kararında, CMK'nın 161/9 maddesi uyarınca göre suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında kovuşturma yapma yetkisinin Ankara Ağır Ceza Mahkemesine ait olduğu gerekçe gösterildi.

İstenilen ceza

İddianamelerde, Yüksekdağ hakkında "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan açılan 2 ayrı davada 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve mahkumiyeti halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

İddianamede, 15 Ekim 2015'te operasyon düzenlendiği ve ele geçirilen örgütsel dokümanlar arasından bulunan anı defterindeki incelemede, Yüksekdağ'ın yazı yazdığı tespit edilmişti. 

YORUMLAR 10
  • niyazi 6 yıl önce Şikayet Et
    kadin dedigin kadin olur. ..bu ne be? canavar gibi gardaşim!!
    Cevapla
  • Cnr 6 yıl önce Şikayet Et
    Adalet, zamanında tecelli etmezse sonra bela yakın zamanda tekrar gelir!! Bu kadın sırtını zalim amerikan uşakları zalimlere dayayanlardan ve fitne çıkaranların önde gelenlerinden biri az bir ceza ile kurtulmamalı..
    Cevapla
  • nurullah19 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Hiç bir zaman Kürtleri temsil etmedi Hatta aşağaladılar ; Bunların az yada çok suçları sabittir. hepside ceza alıp Yaptıklarının hesabını çekmelidir.
    Cevapla
  • niiiii 6 yıl önce Şikayet Et
    yüzündeki kine bak işte bu kin yüzünden otadoğu kan gölü
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Tutun kaçmasın. Hiç güneşi görmesin, orada sırtını kime dayarsa dayasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar