FETÖ'den tutuklanan SP'li Yaman için yeni karar

FETÖ davasında tutuklu yargılanan SP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Mustafa Yaman'ın, adının "ByLock" listesinden çıkarılmasının ardından tahliyesine karar verildi.

FETÖ'den tutuklanan SP'li Yaman için yeni karar
FETÖ'den tutuklanan SP'li Yaman için yeni karar
GİRİŞ 28.12.2017 14:37 GÜNCELLEME 28.12.2017 17:07
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı iddiasıyla, "Silahlı terör örgütü" üyeliği suçlamasıyla tutuklu yargılanan Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman, güncellenen Bylock listesinde adının çıkartılması üzerine İstanbul 35. Ağır Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verildi. 

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından celse arası verilen kararda şu ifadelere yer verildi; "CMK'nın, 'Hakim veya mahkeme tutukevinde bulunan sanığın tutukluluk halinin devamının gerekip gerekmeyeceğine her oturumda veya koşullar gerektiğinde oturumlar arasında ya da birinci fıkrada görülen süre içinde de resen karar verir' şeklindeki 108. maddesinin 3. fıkrası hükümleri nazara alınarak dosya üzerinden mevcut bilgi, belge ve deliller ışığında yapılan gözden geçirme sonucunda Mustafa Yaman'ın Bylock listesinden adının listeden çıkartıldığı, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir iddia ve delil bulunmadığı görülmekle sanığın müsnet suçtan bi hakkın tahliyesine karar verilmiştir" denildi.

  

BAŞSAVCI '1000 KİŞİNİN TAHLİYESİNİ TALEP EDECEĞİZ' DEMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün 11 bin 480 GSM numarasının irade dışında ByLock'a yönlendirildiğini açıklamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, "ByLock'a yönlendirildiği tespit edilen ve farklı illerde tutuklu bulunan yaklaşık bin kişinin, haklarında başka hiçbir delil yoksa tahliyesini talep edeceğiz" demişti.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI

 FETÖ'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandığı iddiasıyla, "Silahlı terör örgütü" üyeliği suçlamasıyla tutuklu yargılanan Saadet Partisi (SP) İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi avukat Mustafa Yaman, güncellenen Bylock listesinde adının çıkartılması üzerine İstanbul 35. Ağır Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verildi. Yaman, Metris Cezaevi'nden tahliye edildi. Partililer tarafından karşılanan Yaman açıklama yaptı. 

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR 25
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce meclisi temizledinler
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu davaların suyu çıkartılmamalı.Darbeye dahli olanlar en ağır cezaya çarptırılmalı geciktirilmeden.Ancak suçsuzlar da bir an önce tahliye edilmeli.
    Cevapla
  • yoldaş 6 yıl önce Şikayet Et
    çimentosuymuş.chp -hdp -iyi parti -saadet.hayırcılar red 'ciler.ilk üçünü anladıkta saadet senin ne işin var orada.
    Cevapla
  • hasan er 6 yıl önce Şikayet Et
    ne diyon ya haberle ne alakası var? masum bir adam hapiste yatmış. iftira atılmış. bu iftiradan kurtuldu. sen neden bahsediyorsun
    Cevapla
  • barış 6 yıl önce Şikayet Et
    1000 kişinin kim olduğu anlaşıldı.
    Cevapla
  • mirayy 6 yıl önce Şikayet Et
    avukat ya vay adalet vay.ilk tahliyeye bakın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu