Kılıçdaroğlu darbeci askerleri savundu

CHP Lideri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan onlarca vatandaşı yok sayarak askerlerin komutanın emrini uyguladığını ve suçsuz olduğunu söyledi

GİRİŞ 29.12.2017 11:02 GÜNCELLEME 29.12.2017 14:31
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Habertürk TV canlı yayınında Ece Üner'in sorularını yanıtladı. Tek tip kıyafet uygulamasından, darbe girişiminde bulunan askerlerin yargılanmasına kadar pek çok konuda hükümeti eleştiren CHP lideri, "Rütbesiz bir askerin günahı nedir?" diye sordu ve ekledi: "Sorun şu; köprüde linç edilen askerlerin hakları savunulmalı."

ŞEHİTLERİ GÖRMEZDEN GELİP "ASKER EMRİ UYGULUYORDU" DEDİ

CHP Lideri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde darbe girişimini engellemek için kendi canını feda eden şehitleri görmezden gelerek "Hepimiz askerliğin kurallarını biliyoruz, komutanın emrini uyguluyorlardı." dedi.

"HEPİMİZ ASKERLİĞİN KURALLARINI BİLİYORUZ"

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe girişimine karşı halk direnme hakkını kullandı. Direnme hakkını kullananlar hiçbir zaman yargılanamaz. Bu onların en temel hakkıdır. Sorun şurada: Köprüde askerler linç edildi. Rütbesiz bir askerin günahı nedir? Hepimiz askerliğin kurallarını biliyoruz. Eğer komutanın emrini tartışmaya açarsanız, askerliğiniz bitmiş demektir. Ben darbe girişiminden sonra Saray’a gittim. Açıkça şunu söyledim: “Bunun soruşturulması lazım, bu doğru değil.”

SUİKAST EKİBİNDEKİ HAİNİ DE SAVUNDU

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemek üzere Marmaris'e giden ekipte yer alan FETÖ'cü Astsubay Gökhan Güçlü'nün duruşmaya HERO(kahraman) tişörtüyle girmesiyle gündeme gelentek tip kıyafet hakkında Kılıçdaroğlu tuhaf bir yorum yaptı.

"BU İNSANLARIN ONURU, KİŞİLİĞİ YOK MU?"

CHP lideri, yürürlükteki kanundan örnek vererek, "aşağılayıcı bir düzenleme getiriliyor. Bu insanlar mahkum olmadı ki. Yarın beraat ederlerse ne olacak. Peki, onuların onuru yok mu, kişiliği yok mu, ailesi yok mu" dedi.

YORUMLAR 96
  • mermus 6 yıl önce Şikayet Et
    kemalciiimmm, canım, sana hangi imam ''fetöyü savun'' diye emir verdiyse artık o emri dinleme, o kanunsuz emirdir canım
    Cevapla
  • XYZ 6 yıl önce Şikayet Et
    KK 15 Temmuzda TV'den darbeyi izliyor ve kararını veriyor. Darbe emrini veren ve düğmeye basan sadece bir kişi olduğuna göre, emri verenden başka suçlu yok, diğer bütün darbeciler bu emri uyguladıklarına göre hepsi de suçsuz.
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlış anlaşılmasın burada adam öldürmekten bahsediyoruz adam öldürmekten yahu. komutanın itine bakmaktan değil.
    Cevapla
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşlerim siyaset yaptıgını sanan bu zat gündemi saptırmak için yapılan bir kıskançlık CUMHURBAŞKANIMIZIN AFRİKA ŞAHANE ANLAŞMALARI ÇEKEMEYECEK KADAR zavallı diyecegim ÜLKEYE takoz olmaya devam edin bakalım chp bırakın şı kıskançlıgı puroje üretin kardeşim
    Cevapla
  • Tarık 6 yıl önce Şikayet Et
    Askerde acemi birliklerinde öğretilen ilk şeylerden birisi.Emir hizmete aykırı ise dinlenmez.Örnek,genel kurmay başkanı bir askere emretse, git bütün dükkanları ateşe ver yak dese. O askerde yakıp yangın çıkarsa,hem emri veren hemde emri uygulayan suçludur.Bunu her askere öğretirler Kılıçtaroğlu. O askerlerin suçu hizmete ait olmayan emirlere uymasıdır.15 temmuza kadar hangi komutanımız halka ateş et dediler.Böyle emre itaat edilir mi.Kendini ödürecen o emri dinlemeyecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı