Arınç'ın odasında gizli kamera

Meclis'te skandal: TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın misafirlerini ağırladığı ve özel görüşmelerini yaptığı salonda plazma TV'nin altına yerleştirilmiş mikro kamera bulundu.

Arınç'ın odasında gizli kamera
Arınç'ın odasında gizli kamera
GİRİŞ 06.07.2007 12:09 GÜNCELLEME 06.07.2007 12:09
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bülent Arınç'ın odasında gizli kamera bulundu


Millî iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'telekulak' skandalı yaşandı.

Telekulak skandalı, İtalya Dışişleri Bakanı D'Alema'nın 13 Haziran'daki ziyareti sırasında patlak verdi. Arınç-D'Alema görüşmesinin yapıldığı salonda, plazma TV'nin altına yerleştirilmiş mikro bir kamera tespit edildi.

Görünmeyecek şekilde odaya monte edilen kameranın yaklaşık 1 yıldır çekim yaptığı belirlendi. Arınç, hangi amaçla salona yerleştirildiği bilinmeyen kamera için soruşturma başlattı. Yapılan ilk araştırmada, ses ve görüntü kaydedebilen düzeneği, bir Meclis çalışanının kurduğu tespit edildi. Savunması alınan görevli, 'Tutanak Müdürlüğü'nde çalışanların isteği üzerine' sistemi kurduğunu söyledi. Ancak söz konusu birim, böyle bir talepleri olmadığı açıkladı. Kamera için Meclis'teki hiçbir yetkilinin talimat vermediği ortaya çıktı. Kameranın arşivine de ulaşılamadı. Nerde olduğu bilinmeyen görüntülerin Meclis dışına çıkarılmış olabileceği üzerinde duruluyor. Parlamento'da ilk kez yaşanan skandal, İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema'nın 13 Haziran'daki ziyareti sırasında patlak verdi.

Arınç-D'Alema görüşmesinin yapıldığı Divan Salonu'nda 5 cm'den daha küçük bir kamera tespit edildi. Odadaki dev plazma TV'nin altına görünmeyecek şekilde yerleştirilen kamera herkesi şaşırttı. Bülent Arınç başta olmak üzere Meclis yönetimi ve birimlerin kameradan haberlerinin olmaması olayın vahametini gösterdi. Meclis'te gizli kameranın yerleştirildiği yer Divan Salonu olarak biliniyor. Bülent Arınç, yurtdışından gelen devlet başkanları, meclis başkanları, başbakanlar gibi resmi heyetlerini burada ağırlıyor. Arınç, yurt içinden gelen bazı heyetlerle görüşmesini de bu salonda yapıyor. TBMM Başkanlık Divanı toplantısı da aynı salonda yapılıyor. Olayla ilgili soruşturma henüz tamamlanmadı. Kameranın kimin talimatıyla hangi amaçla kurulduğu sorularına cevap alınamadı.


(Zaman)


İLGİLİ HABER


Arınç'ın odasındaki kameranın sırrı

YORUMLAR 31
  • barış dorsa 18 yıl önce Şikayet Et
    garanti. Garanti., parti içindeki muhalifleri.,tayyip bey ve gül takımı koydurmuştur.Zaten geçen gün erbakan hocamızda bir arınç milli görüş gömleğini çıkarmadı diyordu.Demekki onu izliyorlar.
    Cevapla
  • MUSTAFA AKKUŞ 18 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar satılık kelepir parti. akp kendini özelleştiriyormuş kim alıcı çıkar? ermeni yahudi ya da her ikisi
    Cevapla
  • atak bek 18 yıl önce Şikayet Et
    herkesi kendileri gibi sanıyorlar. isterlerse heryerleri kameralarla donatsınlar yinede arınçdan aykırı bir söz duyamazlar.anlaşılan kendileri kapalı kapılar ardında iş çeviriyorlar.başkalarınıda kendileri gibi zannediyorlar.
    Cevapla
  • Yılmaz Çelik 18 yıl önce Şikayet Et
    Düzgün bir siyasetçi . Bu izlemeler falan Sn. Bülent Arınç milli görüş gömleğini çıkarmadığı için olmasın? İnşallah bir gün Sn Arınç partinin başına geçer ve yeniden İslam için çalışılır.
    Cevapla
  • Hakan Güleç 18 yıl önce Şikayet Et
    Aferin Zaman\'a. Zaman\'ın haberi yetkililerce yalanlandı ve 13 Haziranda TV\'lerde verildiği, gerekli açıklamanın o zaman da yapıldığı belirtildi. Bu durumda haber hem ESKİ hem de YALAN olmuş oluyor. Hangisi daha kötüyse artık... Zaman büyük(!) gazetelere sadece tiraj açısından yetimemiş demek ki. Başka kulvarlarda onlardan aşağı kalmayacağını göstermiş oldu. Ne diyelim; Allah benzetmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rus askerin drona tüfek fırlattığı anlar kamerada: Çaresizliğin görüntüsü
Gazze'ye ağır bombardıman... İşgal haritası paylaşıldı! Korkunç görüntüler