Davutoğlu: Bin yıl geçse de unutulmayacak!

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Bugün Suriye'de yaşanan olaylar, Suriye'yi parçalamak, bölmek, diğer taraftan da Türkiye'nin Ortadoğu ile bütünleşme politikalarına bir set olmaktır." dedi.

Davutoğlu: Bin yıl geçse de unutulmayacak!
Davutoğlu: Bin yıl geçse de unutulmayacak!
GİRİŞ 11.02.2018 13:10 GÜNCELLEME 11.02.2018 13:10
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Davutoğlu, Dost Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğince (DOSTDER) Şehit Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen "Beş Şehir'in peşinde yazarlık okulu" projesinin açılış toplantısına katıldı.

Türkiye'nin hiçbir zaman Suriye'deki Kürtlerle meselesi olmadığını vurgulayan Davutoğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın da Kürtlere karşı yapılmadığına işaret etti. 

''TÜRKİYE'YE SET OLMAYA ÇALIŞIYORLAR''

Suriye'deki Kürt aşiretlerin 100 yıl önce Yemen'e giden Osmanlı askerlerinin de içinde bulunduğu aşiretler olduğunu aktaran Davutoğlu, "Bugün Suriye'de yaşanan olaylar, Suriye'yi parçalamak, bölmek, diğer taraftan da Türkiye'nin Ortadoğu ile bütünleşme politikalarına bir set olmaktır. Oradaki aşiretler bizim kardeşlerimizdir ama orada YPG terör örgütünü barındırarak, onları örgütleyerek bir hançer gibi Türkiye ve Suriye halkının arasına sokmak isteyenlerin ajandası, gündemi bellidir. Türkiye'yi zayıflatmak, Türkiye'nin kolunu kanadını kırmaktır." ifadesini kullandı. 

''BİN YIL GEÇSE DE UNUTULMAYACAK''

Davutoğlu, Suriye halkına kucak açmakla Türkiye'nin büyük bir destan yazdığına dikkati çekerek, "Emin olun, bin yıl geçse de Türkiye'nin Suriyeli mültecilere gösterdiği ilgi unutulmayacak." diye konuştu.

YORUMLAR 23
  • buyuk kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    sqna kalsaydi ulkeyi vermistin amerikaya
    Cevapla
  • Erzurum 6 yıl önce Şikayet Et
    iyilikten maraz dogar bak bati yapmadigini buarakmaz ama onlar iyi biz kotuyuz arab dunyasinda
    Cevapla
  • Mardinliyim 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslında katılıyorum batı bize düşman batı yine de herşeyiyle rüyası birçoğumuzun. Allah bizlere özümüze dönmeyi nasip etsn. Kıyamete kadar Ayyıldızlı bayrağımızı bugün dalgalandığı heryerde dalgalandırsın. Ezanımız kıyamete kadar dinmesin. Amin.Amin Amin
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Yömetimle halkı ayır. Yoksa haksızlık edersin.
    Cevapla
  • Konyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    İyilik nedir kişiden kişiye değişir yaklaşık 40 yıldır Avrupa'da yaşıyorum Avrupa'da doğmuş,eğitim görmüş Çocuklarımız ve Vatandaşlarımız da Avrupa devletlerine Teşekkür etmiyorlar ve bunları Türkiye Düşmanı biliyorlar. Yani Onlarda bizim Vatandaşlarımız değiller Fırsat bulduğu Zaman giderler. Önemli olan Türk Halkının Türkiye'ye Sahip Çıkmasıdır
    Cevapla
  • Akil 6 yıl önce Şikayet Et
    Ama nankörlük had safhada hocam Türkiye bunlara yapmadığı iyilik kalmadı lakin çoğu nankördur.
    Cevapla
  • Mb.. 6 yıl önce Şikayet Et
    Olabilir. Bu bizim Macar gazeteci gibi davranmamızı gerektirmez..
    Cevapla
  • maho 6 yıl önce Şikayet Et
    karabağda yediğimiz kazığı bu sefer atamayacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber