Bakan Kaya: Uykularım kaçıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk istismarı konusunda "Bir anne olarak benim de günlerce uykumu kaçıran vahşet olayları" dedi.

GİRİŞ 24.02.2018 09:48 GÜNCELLEME 24.02.2018 10:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk istismarına karşı 6 bakanın katılımıyla kurulan ve önceki gün Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ başkanlığında toplanan komisyonun çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Kaya, “6 saati aşkın detaylı bir toplantı yaptık. Dünya örnekleri incelendi. Olduktan sonra çocuklarımızın rehabilitasyon süreci önemli. Bu konu hep cezalar üstünden gündeme geliyor ama koruyucu, önleyici önlemler üzerinden gündeme gelmesi daha doğru” dedi.

BİR ANNE OLATAK GÜNLERCE UYKUMU KAÇIRAN OLAYLAR

 

Gazete Habertürk'ün  haberine göre, Ankara’da katıldığı Polis Eşleri Derneği kermesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaya, “Bir anne olarak benim günlerce uykularımı kaçıran, vahşet denilecek olayların, tekrar tekrar kişilerin, çocukların yaşadıkları şehir, hatta mahallesine kadar verilmesi, orada yaşayan insanların bundan sonraki hayatını çok etkileyecek. Bu konuda da düzenlemeler yapılabilir. Bu çocuk ve ailelerin bir hayatı var” açıklamasını yaptı.

Hadım yaptırımına ilişkin de Kaya, “Hadım konusu daha önce de Adalet Bakanlığı’mızın yaptığı, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma verdiği bir çalışmaydı. Bu konuda kanuni bir düzenleme ile tekrar gündemde. Cezalar tabii ki olacak ama öncelikle çocuklarımızı bilinçlendirelim, koruyalım, farkındalığı artıralım. Bu konuda aile eğitimleri çok önemli. Geçen yıl 890 bin aileye, aile eğitim programı kapsamında eğitim verdik. Eğer bir çocuk ailesiyle eğitimler kuramazsa, yaşadıklarını anlatamıyorsa, kademe kademe maalesef istismara kadar sürüklenen bir durumun içerisine giriyor” diye konuştu.

Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) hakkında ise Kaya, “ÇİM’lerde psikologlar, savcılar, öğretmenler eşliğinde çocuklarımızın yaşına uygun şekilde ifadesi alınıyor. Bu tarihi bir adımdır, yaygınlaştı- racağız” bilgisini verdi.

YORUMLAR 12
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim olmadan bir şey olmaz.Teknoloji adına kültürümüzü yok ettik.Şimdi sıkıntılarını yaşıyoruz.Piskopat nesil yetişiyor.Bu olanlar o eğitimin semereleri.
    Cevapla
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce ahlak ve maneviyat fikri benimsenmediği sürece toplumsal sıkıntılar ahlaksızlıklar bitmez.
    Cevapla
  • reis 6 yıl önce Şikayet Et
    Cenabı Hakkın koyduğu kurallar kadın hakları adına demokrasi adına hiçe sayılıyor.Bu kuarallara uyulmadığı sürece bu sorunlar bitmez.
    Cevapla
  • bence 6 yıl önce Şikayet Et
    uykularınız kaçtı ise neden hala idamı getirmiyorsunuz avrupa birliği ne der değilmi avrupa birliği değil Allah ne der hiç düşündünüzmü.ALLAH CCsize ne kadar kızgın biliyormusUnuz.
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    fazla söze gerek yok İDAM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı