Çavuşoğlu'ndan, turizmde vakıf müjdesi

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 'Vakıf Şehir: Lefkoşa Turu' lansmanı kapsamında, 'Çalışmalarımızda vakıf medeniyetinin ruhuna dokunmak, bu ruhu yüceltmek en önemli gayemizdir' dedi.

Çavuşoğlu'ndan, turizmde vakıf müjdesi
Çavuşoğlu'ndan, turizmde vakıf müjdesi
GİRİŞ 27.02.2018 18:57 GÜNCELLEME 27.02.2018 18:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun katılımlarıyla "Vakıf Şehir: Lefkoşa Turu" lansmanı gerçekleştirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen lansmanda konuşan Çavuşoğlu, Kıbrıs genelinde 202 cami, 15 tekke, 8 medrese ve daha nice han hamam gibi vakıf eserleri yer aldığını kaydetti.

Hayır ve yardımseverlik noktasında vakıfların önemine değinen Çavuşoğlu, "Yardımı sayarak değil, saçarak yapan dedelerimizin eşsiz iyilik düşüncesi, adeta taşa işlenmiş fazilet abideleridir. Sadaka taşları ile muhtaçların ihtiyacını kollayan, mola taşı ve binek taşı ile yolcuları gözeten ecdadımız, bu hizmetleriyle adeta taşları eriterek bir medeniyet inşa etmiştir. Kurduğu vakıflar eliyle hizmetlerini sürekli ve yaygın hale getirmiş olan ecdada yaraşır şekilde vakıflarımızı vakfedenlerin şartları ve amaçları doğrultusunda, çağımızın tüm teknolojik imkanları kullanılmak suretiyle en verimli şekilde işletmek öncelikli hassasiyetimizdir. İnsanlığa iyiliği emreden inancımızdan beslenen vakıf medeniyetimiz, sokak hayvanlarına varıncaya kadar ihtiyaç sahibi her canlıyı kapsayan, fakir fukarayı, kimsesizleri asla yalnız bırakmayan bir ali anlayış üzerine kuruludur. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ecdadımızın bıraktığı vakıfları yönetme ve yaşatma,  vakıf geleneğimizi sürdürme ve gelecek nesillere aktarma görevi Vakıflar Genel Müdürlüğümüzün sorumluluğundadır. Çalışmalarımızda vakıf medeniyetinin ruhuna dokunmak, bu ruhu yüceltmek en önemli gayemizdir" şeklinde konuştu.

İLK YÜRÜYÜŞ 15 NİSAN'DA  

Çavuşoğlu, tur programında 26 lokasyon olduğunu, program kapsamında 50 rehberi eğittiklerini ve ilk yürüyüşün 15 Nisan’da kendilerinin de katılımıyla yapılacağını söyledi.

Çavuşoğlu, "Burada özellikle sadece görmek üzerine değil yaşamak üzerine kurulu bir kültürel turizm anlayışı hedeflediğimizi de belirtmek isterim. Örneğin bir yerde bir vakıf çeşmesi akıyorsa orayı ziyaret eden turistin elinin mutlaka ıslanmasını istiyoruz. Uzaktan izlenen, sadece kuru bilgiyle donatılmış bir anlayışla iktifa edemeyiz. Turizm Haftasının başladığı aynı zamanda Kuzey Kıbrıs’ta Vakıflar Haftasının da başladığı 15 Nisan günü bu yürüyüşü işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlarla birlikte yapacağız. Vakıf konusuna dikkat çekmek, toplumlarımızı vakıf mirasımız ile ilgili bilgilendirmek için ilk yürüyüş turunu Allah nasip ederse bizler yapacağız" diye konuştu.  

Programda Türkiye Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de yer aldı ve projeyle ilgili bilgi verdi.

Proje kapsamında Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ile yapılan çalışmalarda Kuzey Kıbrıs’ta alternatif bir kültür rotası oluşturuldu.

Adaya gelen turistlere, oluşturulan bu yürüyüş rotasında Vakıf kültür varlıklarını Kıbrıs adasının alt yapısını oluşturan diğer medeniyetlere ait lokasyonları da içinde barındıran zenginliği ve tarihi tüm örnekleriyle anlatılacak.

YORUMLAR 2
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    bu fetöcüler ailecek vatan haini
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah öyle ayağınıza dolandırır!! oğlu itiraf etmiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!