Başbakan Yıldırım: Diyanet Akademisi kuruyoruz

Başbakan Binali Yıldırım Ankara'daki istişare toplantısında Diyanet Akademisi kurulacağını açıkladı.

Başbakan Yıldırım: Diyanet Akademisi kuruyoruz
Başbakan Yıldırım: Diyanet Akademisi kuruyoruz
GİRİŞ 16.03.2018 16:28 GÜNCELLEME 16.03.2018 16:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Müftülerimiz, imamlarımız, vaizlerimiz son din İslamın temsilcileridir. Bütün insanlık İslamın ebedi hakikatine muhtaçtır. İslamı gölgelemek isteyenler, kula kul olmamızı isteyenlerdir. Kula kulluk isteyen düzenlerin hepsi batıldır. Bize düşen İslamın hakikatine sadakat üzre yürümektir."

"Üzülerek söylemek isterim ki bazı tartışmalar, gözümüzün ışığı gibi korumamız gereken bu teşkilata da (Diyanet İşleri Başkanlığı) gölge düşürüyor. Tartışmalar, hakikatın bulunmasına hizmet ettiği zaman hiçbir sorun yok ama kafa karıştırmaya, kaos çıkarmaya dönük olduğu zaman gerçeklere gölge düşmüş oluyor."

"Hükümetimiz yeni bir adım atarak Diyanet Akademisinin kurulmasına karar verdi. Her şeyin akademisi var. Siyasetin akademisi var. Diyanetin akademisi en önce olması gerekirken maalesef en sona kalmış durumda. Geç olsun güç olmasın ama Diyanet Akademisi çok güzel hizmetlere vesile olacak, buna inanıyoruz. Bir an önce de hayata geçmesi için gerekli gayreti gösteriyoruz."

"Elbette hepimizin, her Müslümanın görevi hakikate ulaşmak. Zira İslam, ebedi hayatımızın bir güvencesidir. Herkesten ve tüm vatandaşlardan beklentimiz, Diyanetin tartışmalar dışında, tartışmaların üstünde tutulmasına hassasiyet göstermesidir."

"Yüce dinimiz İslam kıyamete kadar bütün hurafelerden, tahrifattan uzak tutulmalıdır. Diyanet teşkilatımızın bırakacağı her boşlukta merdiven altı din tüccarları, istismarcılar, üfürükçüler, hurafeciler insanların itikadını bozan, yalan yanlış işler yapacaktır. Bunlar tabiatıyla esas değil istisnadır, azdır ama yine de mide bulandırmaktadır."

YORUMLAR 4
  • bilemiyorum 6 yıl önce Şikayet Et
    ne kurarsanız kurun bu toplum ahlaki manevi dini islami olarak çöktü.fuhuş zina nın kol gezdiği diziler aşk dizye milelte yutturulurken filmler progmramlar bu milelti, mahvetti farkında değilsiniz yada farkındasınız
    Cevapla
  • Ali Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir anlattı ki görende diyanet sütten çıkmış ak kaşık sanılacak. İlahiyat profesörleri kadere imanı inkar eder, hristiyan ve yahudiler cennete girer der, zinaya Kuran'da ceza yok der, Meryem valide çift cinsiyetli der, daha yığınla sapik itikad ilahiyat profesörleri ile televizyondan yayınlanıyor. Bunlara bir şey demeden çıkıpta başkalarını eleştirmek ne kadar büyük bir yanlista olduğunuzu gösterir. Sizi Allah için seviyoruz ama sizde benlik yapmayı bırakın. Hak ne ise onu söyleyin. Diyanetin yetkilileri susar bütün bu dediklerimize niye susar onu soyleyin
    Cevapla
  • Ali Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilal kardeş Tarikat ne demek önce bı araştır. Ondan sonra Osmanlı da tarikat nasıldi onu araştır. Ondan sonra karar ver. Evet bugün hak tarikatlar oldugu gibi sapik tarikatlar da var. Ama bunun arasını ayırmak lazim. Osmanlı'da bu işi devlet yapıyordu. Bugün devlet bu işi diyanete verdi ama malum işte. Bana su soruyu cevapla?. Bugün niye bir Akşemsettin veya bı Mevlana veya bı Abdülkadir Geylani yetişmiyor ilahiyat camiasından? Önce bunları sorgula ondan sonra tarikatlar kapansın de. Bu dinin yetkisini diyanete de cemaatlere de tarikatlarada verme. Dinin kuralları bellidir. Bunları diyanet açık ve net bir şekilde söylesin gerisi zaten gelir.
    Cevapla
  • Bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben de şu kanaat içerisindeyim Tüm Tarikat ve Cemaatlere kapatacaksın Tam yetki ile Diyanet İşleri Başkanlığına vereceksin hatalı veya hatasız tartışılacaksa Kurum da tartışılacak her önüne mikrofon alan açıklama yapmayacak Evet belki Diyanet İşleri Başkanlığı senin istediğin gibi değil ama sen bunu körükle değil bilginle ve ayrıca memur edineceksi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!