Orhan Miroğlu'ndan 'ittifak' açıklaması

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti MHP ittifakına ilişkin “Önümüzdeki günlerde MHP ve AK Parti arasındaki ittifakı halka iyi anlatmalıyız. " dedi.

Orhan Miroğlu'ndan 'ittifak' açıklaması
Orhan Miroğlu'ndan 'ittifak' açıklaması
GİRİŞ 13.04.2018 13:16 GÜNCELLEME 13.04.2018 13:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mardin’de düzenlenen AK Parti Mardin İl Danışma Meclis Toplantısı’nda konuşan Milletvekili Orhan Miroğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

Mardin’in 2019 seçimlerine iyi hazırlanması gerektiğini belirten Miroğlu, “Mardin'de 2019 seçimlerine önemli bir hazırlık safhası geçirdik. Çok değerli katkılarınız oldu partiyi bugüne taşıyan ama şimdi yönetimde olmayan, arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni seçilen arkadaşlarımızın, partimizin çok daha başarılı bir yere ulaşması için vereceği mücadelenin, her zaman bir neferi olmaya hazır olduğumu ifade etmek istiyorum. Mardin Doğu ve Güneydoğu'da herhangi bir İl değil ebetteki bütün İllerimiz kıymetli ama şu Dünya'nın konjonktürüne baktığınız zaman geçen hafta soğuk savaş rüzgarları esiyordu, insanlar soğuk savaşı konuşuyordu, Rusya ve İngiltere arasında geçen ABD'nin de dahil olduğu casusluk krizi, sonra kendimizi birden bire füzelerin ateşlenme tehlikesi ile karşı karşıya bulduk. Dolayısıyla Mardin'e ben biraz bu gözle bakıyorum.  Mardin konumu gereği, Irak ve Suriye'deki çatışma süreçlerini ve Dünya'nın adeta 3. savaşının emarelerinin görüldüğü bir coğrafyada olmasına rağmen birlik ve beraberliğini sürdürüyor olması, hendek meseleleri, 15 Temmuz bütün bu imtihanlardan başarıyla çıkması bakımından bence 2019 seçimlerinin en önemli şehirlerinden biri olacaktır. Hep söylüyoruz siyasi gündemimize döneceğiz teşkilat içi meseleleri artık geride bıraktık çok şükür bu konuda güçlü bir irademiz var ve bu iradeyi siyasetle, halkla buluşturmak için hep beraber çalışacağız” dedi.

AK Parti MHP ittifakını iyi anlatmak lazım

Dört temel konuda parti teşkilatlarının ciddi bir çalışma yapması gerektiğini hatırlatan Miroğlu, “Önümüzdeki dönemde bu hazırlıklardan biri MHP ve AK Parti arasındaki ittifakı iyi anlamak ve bunu halka iyi anlatmak lazım.  Çünkü Doğu ve Güneydoğu'da muhafazakar seçmenimizle aramızda sanki bir bariyermiş gibi ya da olumsuz bir sonuca yol açacakmış gibi görünüyor ama ben hiçbir zaman böyle düşünmedim. Fakat bu konuda da AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'da bilhassa doğru anlaşılması gerekiyor” dedi.

Erbil ile ilişkiler normale dönmeli

Ankara ve Erbil arasındaki görüşmelere de değinen Miroğlu, “Erbil ve Ankara arasındaki ilişkiler bana göre hep stratejik olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti olarak son 25 yılda sanatımızla, kültürümüzle, siyasetimizle, iş adamlarımızla, yatırımlarımızla en rahat mobilize olduğumuz coğrafyadır. Maalesef o yönetimin yanlış bir karar alması sonucu ilişkilerimizde bir soğuma yaşadık ama bu soğumanın artık yavaş yavaş sona ermesi lazım. 2019 seçimlerinde temenni ediyoruz ki Kuzey Irak referandumdan önce Erbil, Ankara arasındaki ilişkiler nasılsa, referandum sonrası bu gerilim geride kalır ve başta parti temsilcilikleri yeniden açılır, uçak seferleri zaten yeniden başladı çok şükür. Bilhassa Habur'da iş adamlarımızı çok zorlayan noktalarda düzenlemeler yapılmalı. Örneğin İran tırlarından 25 dolar alınırken, bizim tırlarımızdan 65 dolar alınıyor bu konunun çözülmesi için Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile görüştük.  Mayıs ayının sonuna kadar bu sorunlar inşallah halledilecek” diye konuştu.

Bölgedeki rakibimizi iyi gözlemlemeliyiz

Bölgedeki siyasi rakiplerinin ne yapacağı ile ilgili iyi bir gözlem yapılması gerektiğini belirten Miroğlu, “Gözlerimizi buna dikmeliyiz, en son büyükşehirlerde CHP'nin adaylarını destekleyebiliriz açıklaması tabii ki önemlidir. Bizimde buna yönelik stratejimiz İstanbul'dan, Mardin'e kadar olmalıdır. Bu konuları İlimizde sık sık konuşacağız. İlçelere geleceğiz konuşacağız ve bir strateji belirleyeceğiz. Bu strateji bir yandan Türkiye'de Partimizin stratejisiyle bütünleşirken, bir yandan da Kızıltepe'den tutun Derik'e, Midyat'a kadar o alanın özel şartlarını, sosyolojik şartlarını hesaba katan bir yol haritası olacak” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR 1
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    neyi anlatacagız bu bir hak batıl mucadesidir küfür tek bir millettir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?