ABD'li papaz için karar verildi!

İzmir'de terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan ABD uyruklu papaz Andrew Craig Brunson'un tutukluluk halinin devamına karar verildi.

ABD'li papaz için karar verildi!
ABD'li papaz için karar verildi!
GİRİŞ 16.04.2018 22:24 GÜNCELLEME 16.04.2018 23:53
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumuna tutuklu sanık Brunson ve avukatı katıldı.

SENATÖR DE DURUŞMAYI TAKİP ETTİ

 

 

Andrew Craig Brunson'un eşi Norine Brunson, Kuzey Carolina Senatörü Thom Tillis, ABD Dini Özgürlükler Büyükelçisi Sam Brownback, yabancı basın mensupları ve kilise görevlileri, öğleden sonraki oturumu da takip etti.

PAPAZ AĞLADI

Oturum başlamadan önce salona giren Brunson, bir süre avukatı İsmail Cem Halavurt'la konuştu. Daha sonra Halavurt, Brunson'un eşinin yanına gelerek kısa süreli bir görüşme yaptı. Bu sırada Brunson'un ağladığı görüldü.

"BENİ TAHLİYE EDİN, ETMEYECEKSENİZ BUCA'DAKİ CEZAEVİNDE KALMAK İSTİYORUM"

Salona giren mahkeme başkanı, Andrew Craig Brunson'a "Üzgünsün, ağlıyorsun. Sakinleşmen için müsaade edeceğiz." dedi. Brunson da "Psikolojim bozuldu. İlaç almaya başladım. Bir şey yemiyorum. Daha önce Buca'daki cezaevindeydim, duruşma için Şakran'a getirildim. Sorun burada değil kafamda. Eğer tahliye edilmeyeceksem Buca'daki cezaevinde kalmayı talep ediyorum." diye konuştu.

ADINA 10 HAT VAR

Savunmasında tek cep telefonu hattı kullandığını, üzerine kayıtlı diğer hatlarını çocukları için aldığını öne süren sanık Brunson, onlar ABD'ye gittiğinde hattın kapandığını, geri geldiklerinde onlara yeni hat aldıklarını söyledi.

Savunmasını tamamlayan sanığa savcı, "Adınıza 10 hat var. Anne adı, doğum yeri, doğum tarihi gibi bilgilerde farklılık var." dedi. Brunson, hat alırken pasaport fotokopisi verdiğini, görevlinin nasıl kaydettiğini bilmediğini söyledi.

"TANRI TÜRKİYE'DE KALMAMIZI İSTEDİ"

Andrew Craig Brunson, savcının "Türkiye'de neden bu kadar uzun süre kaldınız? 1993'te gelmişsiniz." şeklindeki sorusu üzerine, "Türkiye'yi çok seviyoruz. Burada hizmetimiz gelişiyor. Tanrının burada kalmamızı istediğini düşündük." ifadelerini kullandı.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Aldıkları ara kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanığın tutukluluk halinin devamına ve daha önce kaldığı Buca 1 Nolu F Tipi Cezaevine gönderilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar verdi.

Duruşma 7 Mayıs 2018 tarihine ertelendi.

PAPAZ NEYLE SUÇLANIYOR?

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016'da suç işlediği iddiasıyla tutuklanan Andrew Craig Brunson hakkındaki iddianamede, Brunson'un din adamı görüntüsü altında terör örgütleri PKK ve FETÖ adına suç işlediği ve bu örgütlerin genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, bu örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtilmişti.

FETÖ'NÜN ÜST DÜZEY MENSUPLARI İLE GÖRÜŞÜYORDU

Brunson'un FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde "eski Ege Bölgesi sorumlusu" firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edilmişti.

KÜRT VATANDAŞLARI MERCEK ALTINA ALMIŞLARDI

İddianamede, İzmir Protestan Diriliş Kilisesi'nde PKK ile FETÖ'yü övücü ve bölücü içerikli konuşmalar yaptığı öne sürülen Brunson'un özellikle Kürt vatandaşların yaşadığı bölgelerde sistematik bir çalışma yürüttüğü öne sürülmüş, bu amaçla İzmir'de sadece Kürt kökenli vatandaşların alındığı "Mesihin Kürdi Kilisesi"ni kurduğu suçlaması yöneltilmişti.

MAKLUBE FOTOĞRAFLARI BULUNMUŞTU

Tutuklu sanık papazla ilgili ele geçirilen çok sayıda dijital materyalde, FETÖ/PDY'nin hücre evlerinde sohbet toplantısı olarak da bilinen "maklube" yemeğine katıldığına ilişkin ve bölücü terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının olduğu fotoğraflar bulunmuş, bu kişinin YPG/PKK'nın yoğun faaliyetler yürüttüğü Suriye'nin Ayn el-Arab (Kobani) kenti ve bu kente sınırı olan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine PKK'nın genel stratejisi kapsamında sık sık gittiği ifade edilmişti.

TUHAF LİSTELERİN PEŞİNE NEDEN DÜŞTÜ?

2013'te Taksim'deki Gezi Parkı olayı organizasyonunda yer aldığı ileri sürülen Brunson'un "Ülkemizin Güneydoğu bölgesinde bulunan benzin istasyonları çalışanları listesi" ve "Demiryolları çalışanları listesi" ile "İrtibata geçilecek askerler listesi" gibi bilgileri elde eden kişilerle yakın irtibat kurarak bilgi alışverişinde bulunduğu kaydedilmişti.

15 TEMMUZ YORUMU: İSA'YA DÖNMEK İÇİN GEREKLİ KOŞULLAR OLUŞMUŞTU

İddianamede, Brunson'un ABD'li bir askere gönderdiği 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyduğuna ilişkin mesaj içeriklerine yer verilmiş, cep telefonundaki "Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi ancak bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız." mesajı da dosyaya eklenmişti.

Brunson'un din adamı görüntüsü altındaki faaliyetlerinin din adamlığı ile bağdaşmadığının vurgulandığı iddianamede, yurt dışı ve yurt içinden kendisini ziyaret eden kişilerin emekli asker, özel harp subayı kanaatini uyandıran kişilerle PKK ya da FETÖ'nün üst düzey yöneticileri olduğu, bunun 2 gizli ve 5 açık tanık beyanı, çözümü yapılan dijital veri, belge, telefon görüşmesi ve baz istasyonu kayıtları gibi delillerden anlaşıldığı aktarılmıştı.

Teknik incelemede de sanık Brunson'un görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ'nün sözde "Ege Bölge sorumlusu" firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali de tespit edilmişti.

YORUMLAR 60
  • İsa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence infaz edilsin veledi zina faşist
    Cevapla
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunun suçu doğruysa gerçekten çok ağır olmalı.
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    ajanlık yaparken zewkli mi idi? şimdi ağlıyorsun.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Aleme ibret olsun diye sallandıracaksın bu siyonist kafir iblis yahudilerin iti papaz görünümlü itleri ve kafirleri.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğanın desteklediği füzeleri Müminlerin üstüne atan ülkenin adamına kafir diyorsun.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Muavenet....?"ABD PKK ya yardım ediyor diyen Eşref BİTLİS'in helikopterine taciz, bilahare şüpheli uçak kazası...(Muhsin YAZICIOĞLU?).?APO'nun yakalanması ile bitme noktasına gelen PKK'nın ABD'nin Irakı işgali sonrası canlandırılması..? Bir taraftan ABD "PKK terör örgütüdür "deyip "sırtımızı sıvazlarken" , PKK'ya el altından yaptığı yardımları..?PKK nedeniyle ülkemde yıllardır bunca şehit anası babası eşi coluk cocugunun bedduası? 15 TEMMUZZZZZZ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri