Sezer ve Gül omuz omuza

Şehit Astsubay Mahmut Özdemir'in son yolculuğuna uğurlanması devletin zirvesini buluşturdu. Cumhurbaşkanı Sezer ve Gül omuz omuza cenaze namazına durdu.

Sezer ve Gül omuz omuza
Sezer ve Gül omuz omuza
GİRİŞ 07.08.2007 13:31 GÜNCELLEME 09.11.2018 12:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Şehit Astsubay Mahmut Özdemir'in son yolculuğuna uğurlanması devletin zirvesini Kocatepe Camii'nde buluşturdu. Cumhurbaşkanı Sezer ve Gül omuz omuza cenaze namazına durdu.
 




 
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde teröristlerce döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Astsubay Üstçavuş Mahmut Özdemir, Ankara'da toprağa verildi.





 
 
 
 

Kocatepe Camisi'nde düzenlen cenaze törenine, Özdemir'in ailesi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanları Ali Babacan ve Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Ankara Valisi Kemal Önal ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

Sezer, camiye gelişinde Özdemir'in babası Serhat, annesi Ayşe ve eşi Gizem Özdemir'e başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Sezer, öğle namazından sonra kılınan cenaze namazında bakan ve komutanlarla saf tuttu.

Kocatepe Camii çevresindeki cadde ve sokaklar tören nedeniyle trafiğe kapatıldı, geniş güvenlik önlemleri alındı. Cami avlusunda ise vatandaşların yer aldığı bölüm ile şehit ailesi, basın ve protokolün bulunduğu bölüm polis barikatıyla ayrıldı.

Camii avlusunda ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" ve "Askere uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar atarak, tekbir getirdi.

Öğle namazının ardından cenaze namazına geçmek isteyen ancak barikat nedeniyle geçemeyen bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi.

Cenaze namazının ardından Özdemir'in cenazesi bir süre askerlerin omuzunda taşındı, ardından top arabasına konuldu.

Şehit Astsubay Mahmut Özdemir'in cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YORUMLAR 8
  • samet terk 16 yıl önce Şikayet Et
    kime ne?. sezer kıbleyi bilir mi namaza durur muydu gibi üzücü yorumlar gördüm...ister kıbleyi bilir ister bilmez,ister namaza durur ister durmaz bu kimseyi ilgilendirmez ki...burda bu üzücü yorumları yapanlara yobaz dendiği zaman tepki göstermesini biliyorlar ama bu tarz yorumlar bariz yobazlık.kimse kimsenin inancına,yaşayış tarzına dil uzatmamalı,herkes birbirine saygı duymalı.ayrıca din ile imanın kimde olduğu belli olmaz.inançlar kul ile allah arasında olmalı zaten.bu arada ülkeyi faizler %19 faiz haram değil mi
    Cevapla
  • onurcan yazıcı 16 yıl önce Şikayet Et
    KUL İLE ALLAH ARASINDA. arkadaşlar sayın sezer hakkında yapılan bazı yorumlar hoş degıl kımse kımsenın ınancını yargılayamaz..
    Cevapla
  • salih pala 16 yıl önce Şikayet Et
    dua. Allah şehidimize Rahmet,Sezerede hidayet versin
    Cevapla
  • Adamın Biri 16 yıl önce Şikayet Et
    . şehidimize allhtan rahmet diliyorum. sezer ve gül cumhurbaşkanlığı devir töreni nasıl olur acaba :)
    Cevapla
  • Beyza Ak 16 yıl önce Şikayet Et
    HANGİSİ İLGİNÇ!. Şaşırılacak şey Gül İle Sezerin omuz omuza olması değil! Sezerin Namaza durması!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!